Türk sinemasının büyük kaybı... Yapımcı ve yazar Canol Balkaya vefat etti

Türk sinemasının büyük kaybı... Yapımcı ve yazar Canol Balkaya vefat etti

Birçok festival filminde yapımcı olarak yer alan, 'Kompartıman' kitabının yazarı ve 'Kovan' filminin yapımcısı Canol Balkaya Ankara'da vefat etti. KARAR'ın edindiği bilgiye göre Balkaya, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti. Balkaya'nın cenazesi aynı gün Ankara'da toprağa verildi.

SALİHA SULTAN

Birçok festival filminde yapımcı olarak yer alan, 'Kompartıman' kitabının yazarı ve 'Kovan' filminin yapımcısı Canol Balkaya Ankara'da vefat etti.

Balkaya'nın ölümünü İletişim Yayınları "Yazarımız Canol Balkaya hayatını kaybetti, çok üzgünüz. Ailesine, okurlarına ve tüm sevenlerine sabır dileriz" ifadeleri ile duyurdu.

KARAR'ın edindiği bilgiye göre Balkaya, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti. Balkaya'nın cenazesi aynı gün Ankara'da toprağa verildi.

canol-balkaya-2013de-yapimciligini-ustlendigi-yonetmen-faysal-soysalin-uc-yol-filminin-setinde.jpg
Canol Balka'ya 2013'de yapımcılığını üstlendiği, yönetmen Faysal Soysal'ın 'Üç Yol' filminin setinde.

CANOL BALKAYA KİMDİR?

Muş’ta doğdu, Ankara’da büyüdü. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun olduktan sonra eğitimine Hollanda Kraliyet Akademisi’nde devam etti. Ardından New York Institute of Technology’de sinema yüksek lisansı yaptı. Amerika’da özel ve yerel kanallarda çalıştı. Yurtiçinde ve dışında altmışa yakın festival ve karma sergilere konuk sanatçı olarak davet edildi. Ulusal ve uluslararası pek çok sergi yönetti. Birçok yerli ve yabancı uzun metraj film projesinin yapımcı ve koordinatörlüğünü üstlendi. Kompartıman yazarın ikinci kitabı. Ziyaret ettiği her ülkeden, Albert Camus’nün Yabancı adlı romanını edinmeyi sevdiği için romanın farklı dillerden elliye yakın nüshasına sahip olan Balkaya, 20 Ağustos 2024'te hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN