40 yıllık ustadan balon gibi şişen hamurun sırrı: Meğer bir kaşık bunu ekliyormuş

40 yıllık ustadan balon gibi şişen hamurun sırrı: Meğer bir kaşık bunu ekliyormuş

Hamur yoğururken kabartma tozu yerine kullanabileceğiniz bazı alternatifler olduğunu biliyor muydunuz? 40 yıllık ustaların sırrını öğrenerek hamurunuzu nasıl balon gibi şişirip mükemmel kabartabileceğinizi keşfedin.

Kabartma tozu, hamur işlerinizde genellikle kurtarıcınız olur. Ancak, kabartma tozunuz kalmadığında veya kullanmak istemediğinizde endişelenmenize gerek yok.

img-2847.jpeg

Hamurunuzun yumuşacık ve kabarık olması için kullanabileceğiniz bazı pratik ve doğal alternatifler mevcut. Mutfakta size yardımcı olacak bu yöntemle hamurunuza doğal bir kabarıklık kazandırabilirsiniz.

Kabartma tozu yerine kullanabileceğiniz bir malzeme var ve sonuçlarına inanamayacaksınız.

Eğer kabartma tozu yoksa veya kullanmak istemiyorsanız, beyaz sirke kullanabilirsiniz. Asidik yapısı sayesinde beyaz sirke, kabartma tozunun sağladığı etkili kabartmayı sağlayabilir. Yüksek asit içeriği ile kabartma tozuna benzer bir etki yaratır.

Beyaz sirkeyi tariflerinize kabartma tozuna eşdeğer miktarda ekleyerek, hamurunuzun pofuduk ve kabarık olmasını sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN