Gökyüzü tutkunu çocuklar Seyitgazi’de buluştular

Gökyüzü tutkunu çocuklar Seyitgazi’de buluştular

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için birbirinden renkli atölyeler ile eğitim ve eğlenceyi bir araya getirmeye devam ediyor. Seyitgazi Taşlık Çiftlik Köyü’nde düzenlenen etkinlikte çocuklar gündüz farklı atölyelere katılırken gece ise teleskopla gökyüzünü gözlemleme deneyimi yaşadılar.

Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi tarafından Seyitgazi Taşlık Çiftlik Köyü’nde “Gözlem Etkinliği” düzenlendi.

Gündüz başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinliklerde bilimsever çocuklar boyama etkinliği, van de graaff jeneratörü, zıplamalı roket, teleskoplarla güneş gözlemi gibi çeşitli atölyelere katılarak hem eğlendiler hem öğrendiler.

Deney ve gözlem yaparak yaratıcılıklarını geliştiren çocuklar gece saatlerinde ise hem atölyelere devam ettiler hem de kurulan teleskoplarla uzmanlar eşliğinde gökyüzünü izlediler. Çocuklar teleskoplarla ay, yıldız ve gökyüzü gözlemi yaparken, ardından yapılan astronomi sohbetiyle de merak ettiklerini öğrenme şansı yakaladılar. Gökyüzünün muhteşem anlarına tanık olan çocuklar unutulmaz bir gece yaşadılar.

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de, gün boyu çocukları yalnız bırakmazken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye düzenlediği etkinlik nedeniyle teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN