Telegram gruplarında hedef gösterildi: Suriyeli ortaokul öğrencisine ırkçı saldırı çağrısı

Telegram gruplarında hedef gösterildi:  Suriyeli ortaokul öğrencisine ırkçı saldırı çağrısı

Irkçı Telegram hesaplarında bir Suriyeli ortaokul öğrencisinin gizlice çekilen fotoğrafı paylaşıldı, eğitim bilgileriyle birlikte hedef gösterildi. Gaziantep’te okuyan Suriyeli çocuğun durumu ile ilgili emniyet ekipleri harekete geçti.

SEMA KIZILARSLAN

Kayseri'de bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddiası ile başlayan Suriyelilere karşı saldırı dalgası sonrası bir takım Telegram sayfaları gençleri örgütleyerek ırkçı saldırıların devamı için organizasyonlar ve toplantılar düzenlemeye başlamıştı.

En son Eskişehir’deki Tepebaşı Cami’ne girip beş kişiyi yaralayan 18 Yaşındaki Arda K.’nin saldırısı sonrası da KARAR, bu telegram gruplarını gündeme getirmişti. Saldırı sonrası saldırıyı destekleyen kişilerin olduğu gruplarda skandal tartışmalar yaşanmış, Arda K.’nin neden Suriyelileri hedef almadığına ilişkin şiddet içerikli mesajlar paylaşılmıştı.

ORTAOKUL ÖĞRENCİSİNİN GİZLİCE FOTOĞRAFI ÇEKİLMİŞ

Yine KARAR’ın eriştiği benzer ırkçı Telegram gruplarından birinde Gaziantep’te yaşayan Suriyeli bir ortaokul öğrencisi hedef gösterildi. Okul ve adres bilgileri paylaşarak saldırı çağrısı yapıldı.

yeni-proje-39.jpeg

Telegram gruplarında olan kişilerin yazdıkları mesajlardan öğrenci oldukları anlaşılıyor.

adsiz.jpg

Gruplarda ayrıca hangi şehirde yaşadığını belirten öğrencilere “saha eğitimi” vereceklerine ilişkin bir duyuru da paylaşıldı.

ekran-resmi-2024-09-12-14-55-02.png

Gaziantep’te yaşayan ortaokul öğrencisinin durumu ile ilgili KARAR, hem okul yönetimi hem de bölgedeki emniyet güçleri ile görüştü.

Olayın takipçisi olduklarını söyleyen güvenlik birimleri, gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN