Kredi kartı taksitleri düşünce vatandaş çözümü böyle oldu! Eski usul satışlar geri dönüyor, duyan inanamadı

Kredi kartı taksitleri düşünce vatandaş çözümü böyle oldu! Eski usul satışlar geri dönüyor, duyan inanamadı

Kredi kartı kullanımını azaltmak için taksit sayıları düşürüldü. Kredi kartı taksitleri düşünce vatandaş çözümü böyle oldu! Kredi kartı yerine eski usule döndüler! Eski usul satışlar geri dönüyor, duyan inanamadı...

Kredi kartı kullanımının önüne geçmek için düşürülen taksit sayıları birçok sektörde üreticileri zor durumda bırakıyor. Her evde birden fazla kredi kartı bulunurken insanlar artık kredi kartı kullanmak yerine yeni çözümler üreterek eski usul alışverişe geri dönüyor.

Mobilya sektörü, kredi kartlarında taksit sayısının azaltılması nedeniyle büyük bir darbe aldı. Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Davut Karaçak, bu durumun sektörde ciddi zorluklara neden olduğunu belirterek, senetli satışların yeniden gündeme geldiğini ifade etti. Bankacılık sisteminin geliştiği bir dönemde, taksit sınırlamaları hem üreticileri hem de tüketicileri alternatif ödeme yöntemlerine zorladı.

Mobilya Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gereken 5 İpucu

TAKSİT SAYISI ARTIRILMALI

Kredi kartı taksit sayısının düşürülmesinin sektörü zor duruma soktuğunu belirten MOSDER Başkanı Davut Karaçak, "Vatandaşlarımızın mevcut ekonomik şartlarda mobilya gibi yüksek fiyatlı ürünleri peşin ya da kısa vade ile alma şansı yok. Bu nedenle taksit sayısının düşürülmek bir yana yükseltilmesi gerekiyor. Enflasyonla hep birlikte mücadele edeceğiz ancak sadece üreticilerin mücadelesi çözüm olamaz. Sektörde kapanmalar ve konkordatoların başlıca sebeplerinden biri kredi kartlarında taksit sayılarının azaltılmasıdır." dedi.

SENETLİ SATIŞLAR GERİ DÖNÜYOR

Karaçak, kredi kartlarına getirilen sınırlamaların tüketicileri ve satıcıları senetli satış gibi alternatiflere yönelttiğini belirterek şöyle konuştu:

“Kredi kartlarına getirilen sınırlamalar hem satıcıları hem de alıcıları yeni çözümler bulmaya itiyor. Bankacılık sisteminin bu kadar geliştiği bir ortamda tekrar senetli satışlara dönüş başladı. Üretici artık sattığı ürüne finansman sağlar hale gelerek bankaların rolünü üstlendi. Senetli satışlar ile gayri resmi satışların da önü açılıyor. Özellikle faturasız satışların artmasından endişe ediyoruz. Bu orta ve uzun vadede haksız kazanca, devletimizin hem kdv hem de kurumlar vergisi gelirlerinde kayıp yaşamasına neden olabilir. Mevcut kararların tekrar gözden geçirilmesi ve kredi kartı taksitlerinde eski düzene geri dönülmesi sektörü yeniden canlandıracaktır. Mobilya ticari bir ürün değil, evin veya iş yerlerinin demirbaşıdır ve alınması zorunlu kategoridedir. Tüketiciler mobilyayı en az 10-15 yıl evlerinde veya iş yerlerinde kullanıyor. Mobilya için hem bireysel hem de ticari kredi kartlarında 12 ay, 18 ay gibi taksit imkanlarının olması gerekiyor. Bu sebeple mobilya ayrı kategoride değerlendirilmeli. Nasıl ev, araba alırken daha yüksek taksit sayılarından bahsediyorsak mobilya için de uzun vadeli imkanlar sunulmalı”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN