“Lüküs Hayat” yeniden seyirciyle buluşuyor

“Lüküs Hayat” yeniden seyirciyle buluşuyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının İlk ortak projesi olan ve seyirci rekorları kıran oyunu “Lüküs Hayat”, 10 yıl sonra yeniden izleyici ile buluşacak.

Şehir Tiyatroları, 2024 – 2025 tiyatro sezonunda yeni projelerinin yanı sıra, unutulmazlar arasına giren eski sezon oyunlarını yeniden sahneleyerek, yeni kuşak seyircileriyle buluşturuyor. İlk kez 2014 yılında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının işbirliği ile sahnelenen müzikalin yönetmen koltuğunda usta isim Haldun Dormen oturuyordu. Ekrem Reşit Rey’in kaleme aldığı, müzikleri Cemal Reşit Rey’e ait olan eserin şarkı sözleri Nazım Hikmet Ran ve Ekrem Reşit Rey tarafından yazıldı.

Türk tiyatro literatürünün en çok bilinen ve beğenilen eseri sayılabilecek olan müzikal, Eskişehir’de sahnelendiği iki sezon boyunca kapalı gişe oynayarak seyirci rekorları kırmayı başardı. Çok uzun yıllar İstanbul’da sahnelenmiş olmasına rağmen İstanbul seyircisi Eskişehir Şehir Tiyatrolarının “Lüküs Hayat” yorumunu İstanbul turnesinde çok beğenerek ve ayakta alkışlayarak defalarca izledi.

Yeni projelerin yanı sıra repertuvarına “Lüküs Hayat” müzikalini ekleyerek yeni kuşak seyircisi ile buluşturmaya hazırlanan Şehir Tiyatroları, Ekim ayı başında 1200 kişilik Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi salonunda efsane müzikali ile yeni sezona merhaba diyecek.v

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN