Merakı yüzünden parayı buldu! Pazarda 100 liraya sıraya giriyorlar! Denemek için ekti, 3 ay sonra yüz güldürdü

Merakı yüzünden parayı buldu! Pazarda 100 liraya sıraya giriyorlar! Denemek için ekti, 3 ay sonra yüz güldürdü

Merakı sayesinde parayı buldu, köşeyi döndü! Pazarda 100 liraya satın almak için sıraya giriyorlar! Denemek için ekti, 3 ay sonra yüz güldürdü...

Sinop’ta tarım alanında farklı ürünler denemek isteyen Emin Öztürk, Türkiye’de tropikal meyveler arasında popüler olan ejder meyvesini (pitaya) yetiştirmeyi başardı. İlk kez Antalya’da karşılaştığı bu meyvenin fidelerini getirterek Sinop'ta yetiştirmeye başlayan Öztürk, Karadeniz ikliminin ejder meyvesi için uygun olduğunu belirtti.

SİNOP İKLİMİ EJDER MEYVESİ İÇİN ELVERİŞLİ ÇIKTI

Sinop iklimi ejder meyvesi için elverişli

Emin Öztürk, Sinop’ta 3 yıldır deneme amaçlı ejder meyvesi yetiştiriyor. Öztürk, "Bu meyve ejder meyvesi. Latince adı pitaya. Türkçe adı ise ejder meyvesi. Sinop ilinde bu meyveyi üretmeyi başardım. Yaklaşık 3 yıldır bu işle uğraşıyorum. Ben bunu Antalya’da gördüm ve fidelerini buraya kadar istedim. Deneme amaçlı diktim ve şu an itibarıyla olmuş gibi gözüküyor" açıklamasında bulundu.

Sinop ikliminin ejder meyvesi için uygun olduğunu vurgulayan Öztürk, "Anladığım kadarıyla bu meyve gece sıcaklığı 18 derece gündüz sıcaklığı ise 35 dereceyi bulunca çiçekler meyveye dönüşüyor. Sinop’ta bu bitkinin ise meyveye dönüşmesi Haziran ayının 15’i gibi başlıyor ve yaklaşık 60 gün sonra çiçekleri meyveye dönüşüyor" dedi.

PAZARDA 100 LİRADAN SATILIYOR

Sinop iklimi ejder meyvesi için elverişli

Ejder meyvesini hobi olarak yetiştirmeye başlayan Öztürk, "Ben bunu merakımdan hobi olarak yaptım ve başarılı oldum. Bu meyvenin tanesi pazarlarda 100 TL’den satılıyor. Kilogramı ise yaklaşık 200 TL civarında. Meyvenin bir tanesi yarım kilogram kadar ediyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN