Geliyor, gelmekte olan... Paranız elinizde bekleyin! İslam Memiş fırtınanın kopacağı tarihi açıkladı

Geliyor, gelmekte olan... Paranız elinizde bekleyin! İslam Memiş fırtınanın kopacağı tarihi açıkladı

Piyasalarda hareketlilik devam ederken uzman isimlerden gelen açıklamalarda yakından takip ediliyor. Dolar, Euro, ons ve gram altının yanı sıra borsa yatırımları içinde açıklamalar uzman isim İslam Memiş'ten geldi. Fırsat ayı diyerek açıklamalarda bulunan İslam Memiş piyasa tahminlerini açıkladı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Eylül ayı değerlendirmesinde bulundu. Ekonomik anlamda güzel bir ay yaşanacağını dile getiren uzman isim Eylül ayının finansal Piyasalar açısından karışık görünse de birçok fırsatı beraberinde getirdiğini belirtti. Eylül ayının Parite ve emtialar ayı olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, önemli açıklamalarda bulundu. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…

DEĞER KAYBI YAŞANACAK

1EUR/USD paritesi 1,10-1,1050 bandına sıkıştığını dile getiren İslam Memiş, yol arkadaşları ile birlikte 2 hafta öncesinde 1,12'den Euro'yu dolara çevirerek Ons’un gerilemesini beklediklerini ifade etti. Memiş, kısa vadede hedefinin 1,0950 olduğunu belirtirken yılın son çeyreğinde daha da değer kaybı yaşanabileceğini aktardı.

islam-memis.jpg

Euro'dan çıkış yapmak için çok geç olmadığına dikkat çeken uzman isim, Euro'nun değer kaybetmesi durumunda dolar endeksinin yükselip yükselmeyeceği konusuna da değindi. Dolar endeksinin değer kaybedeceğini belirten Memiş, beklentinin 97-92 aralığında olduğunu söyledi. Bu durumda izlenebilecek yolları dile getiren Memiş şu sözleri aktardı:

“O zaman ne yapmam gerek? Yine dolarda bekler, Euro’nun yüzde 5-6 değer kaybetmesini beklerdim. Ya da ons altın ve ons gümüşte Eylül’de zaten düşüş bekliyorum, yine bekler altın ve gümüş alırdım. Farklı seçeneğim var mı? Tabii ki var. Mesela Petrol. Brent petrol, ABD ve Çin tarafındaki yavaşlama ve talep azalışı nedeniyle 3 yılın en düşük seviyesi 69,50 dolara geriledi.”

altin-dolar.jpg

İSLAM MEMİŞ'TEN PİYASA DEĞERLENDİRMESİ GELDİ

Euro, Petrol seçenekleri arasında kademeli olarak petrole geçiş yapılabileceğini ifade eden İslam Memiş, Eur/altın paritesi 74 bin 750 dolar olduğunu aktardı. Bu durumda bir kilogram altın almak için 74.750 dolar ödeme yapıldığını söyleyen Memiş yıllık bazda 75.790 Euro'yu geçemediğini söyledi.

Orta ve uzun vadede Yani 6 ay ya da 1 yıllık bir süre içerisinde Euro ile altın almanın daha mantıklı olduğunu söyleyen İslam Memiş tek şartın ons tarafında kısa vadede beklediği düşüşlerin yaşanması olduğunu söyledi. Altın ve gümüş ons fiyatının Eylülde baskı altında olduğuna dikkat çeken Memiş, kısa vadede satışların devamını öngördüğünü de vurguladı.

piyasa.jpg

İslam Memiş, “xau/usd 2 bin 420 dolar, xag/usd 27 dolar. Eylül’de alım için bana uygun bir zemin oluşur. Çünkü hedefim 2 bin 600-3 bin dolar. Peki Euro’m var hangisini tercih etmeliyim? Yüzde 25 altın, yüzde 25 gümüş, yüzde 25 dolar, yüzde 25 bitcoin. İki hafta önce 1,12’den çıkış yapıp dolara geçenler bence iyi bir hamle yaptı. Yılın son çeyreğinde bunu daha anlayabilirler. “İki hafta önce uyarıları dikkate alıp 1,12’den Euro’dan çıkmadım” diyenler dikkat etmeli!" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN