Bankacılığı bıraktı, hayalindeki işe başladı! Görenler yolda durdurup soruyor: Hem ev hem iş yeri sahibi oldular

Bankacılığı bıraktı, hayalindeki işe başladı! Görenler yolda durdurup soruyor: Hem ev hem iş yeri sahibi oldular

Bankacılığı bırakarak hayalindeki işi yapmaya başladı! Görenler yolda onu durdurup soruyor! Hem ev hem iş yeri sahibi oldular...

Kayseri’de özel bir bankada 10 yıl saha operasyon yöneticiliği yapan 45 yaşındaki Kemal Kılıçlı, hayatını tamamen değiştiren bir kararla eşi Dilek Kılıçlı'nın mesleğine yöneldi. 2018 yılında kuaför Dilek Kılıçlı ile evlenen Kılıçlı, eşinin mesleğine ilgi duymaya başladıktan sonra bankacılık kariyerini geride bırakmaya karar verdi. Mesleki değişim sürecine adım atan Kemal Kılıçlı, kuaförlük ve renklendirme uzmanlığı üzerine eğitimler alarak eşiyle birlikte kuaför salonu işletmeye başladı.

HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ: KUAFÖRLÜK KARİYERİNİ KARAVANA TAŞIDI

Bankacılığı bırakıp eşinin mesleği kuaförlüğe başladı; işini ve evini karavana sığdırdı

Kemal Kılıçlı'nın çocukluk hayali olan karavan tutkusu, eşiyle birlikte farklı bir iş fikrine dönüştü. Eşi Dilek Kılıçlı'nın desteğiyle hayalini gerçekleştirmek isteyen Kemal Kılıçlı, 4 ay önce uzun yol otobüsü satın alarak onu bir karavana dönüştürdü. Yaklaşık 2 milyon TL'lik yatırımın ardından "Kuaförbüs" adını verdikleri bu karavan, hem iş yerleri hem de evleri haline geldi. Şimdilerde Kayseri’den mahalle mahalle dolaşarak mobil kuaförlük hizmeti sunan çift, müşterilerine bu yenilikçi konseptiyle hizmet veriyor.

"ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE KALANLAR OLUYOR"

Bankacılığı bırakıp eşinin mesleği kuaförlüğe başladı; işini ve evini karavana sığdırdı - Kayseri Haberleri

Kuaförlük sektöründe 25 yıldır faaliyet gösteren Dilek Kılıçlı, karavanda çalışmanın hem rahat hem de dikkat çekici olduğunu belirtti. "25 yıldır kuaförlük sektöründe çalışıyorum. Eşim, çocukluk hayali olan karavanı yapmak istedi. Ben de kuaför olduğum için ikisini birleştirmek istedik. Ardından da böyle güzel bir sonuç ortaya çıktı. Tam zamanlı olarak bu karavanda kalıyoruz. Aynı zamanda da kuaföre gelen müşterilerimizi burada ağırlıyorum. Kuaförde bulunan bütün hizmetlerin çoğunu ‘kuaförbüste’ yapabiliyorum. Müşterilerimizden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Şaşkınlık içerisinde kalanlar oluyor. ‘Nasıl yaptınız?’ diyenler oluyor. Çok rahat bir ortamda hizmet aldıklarını söyleyenler de oluyor. Yolda gören insanlar daha çok şaşırıyor. Birçoğu kırmızı ışıkta falan durduğumuzda ne olduğunu soruyor" dedi.

“HER YER İŞ YERİMİZ, HER YER EVİMİZ”

Bankacılığı bırakıp eşinin mesleği kuaförlüğe başladı; işini ve evini karavana sığdırdı

"Kuaförbüs" projesini eşiyle birlikte tasarlayan Kemal Kılıçlı, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. "Karavanda kalmak ve yaşamak benim çocukluk hayalimdi. Bu karavanı yapmaya başladık. Tamamen dizaynını eşim ile birlikte yaptık. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Çok güzel bir tepki alıyoruz. İnsanlar yeniliği ve değişik olan işleri seviyor. Karavanda olması ayrıcalık oluyor. Alışılagelmişin dışında olduğu için dikkat çekiyor. İstediğimiz her yer dükkanımız, her yer kuaför salonumuz olabiliyor. Yani, her yer evimiz, her yer işimiz" ifadelerini kullanan Kılıçlı, karavanlarının 4 kişilik bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığını ekledi. Karavan, salon, oturma grubu, mutfak, banyo ve tuvalet gibi bir evde olması gereken her türlü donanıma sahip.

Enerji ihtiyaçlarını güneş panelleriyle karşılayan Kılıçlı çifti, karavanın içerisinde buzdolabı, çamaşır makinesi ve klima gibi ev eşyalarını rahatlıkla kullanabiliyor. "Karavanda kalmak ve yaşamak benim çocukluk hayalimdi. Bu karavanı yapmaya başladık. Tamamen dizaynını eşim ile birlikte yaptık. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Çok güzel bir tepki alıyoruz. İnsanlar yeniliği ve değişik olan işleri seviyor. Karavanda olması ayrıcalık oluyor. Alışılagelmişin dışında olduğu için dikkat çekiyor. İstediğimiz her yer dükkanımız, her yer kuaför salonumuz olabiliyor. Yani, her yer evimiz, her yer işimiz. Karavanın içinde yaşam alanımız var. 4 kişilik bir ailenin gündelik hayatını karşılayabilecek şekilde yapıldı. Salon, oturma grupları, mutfak, banyo, tuvalet gibi bir evde olması gereken her şey mevcut. Enerji ihtiyacımızı 8 adet 550 W panel ile sağlıyoruz.200 amper jel akümüz var. Normal bir bağ evinin 2 katı şeklinde bir sistem yaptık. Buzdolabı, çamaşır makinesi ve ev tipi klimayı rahatlıkla çalıştırabiliyoruz. 4 ayda bu karavanı bitirdik. 2 milyon TL’ye bu karavanı dizayn ettik" şeklinde konuşan Kemal Kılıçlı, projelerinin sadece bir iş değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı.

MOBİL KUAFÖRLÜKLE TÜRK DEVLETLERİNİ GEZMEK İSTİYORLAR

Bankacılığı bırakıp eşinin mesleği kuaförlüğe başladı; işini ve evini karavana sığdırdı

Kayseri’de başlattıkları bu yenilikçi mobil kuaförlük hizmetini farklı ülkelere taşımak isteyen çiftin hedefi, Türk devletlerini gezip burada da kuaförlük hizmeti sunmak. Kılıçlı, “Kuaförbüs’ karavanımızı ilk önce Türk devletlerini, Özbekistan, Türkmenistan gibi Türk dünyası ülkelerini gezip, sonrasında da bazı ülkeleri ziyaret etmeyi istiyorum. Amacımız, daha çok yer gezip, daha çok insanlarla iletişim kurmak. Burada bizim asıl amacımız ise, benim hayalim ile ticareti bir araya getirmek. Yeni insanlar ve yeni yerler keşfedebilmek” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN