Tam bir doğa harikası! Çadırını alan buraya akın edecek, güzelliği kartpostalları aratmıyor

Tam bir doğa harikası! Çadırını alan buraya akın edecek, güzelliği kartpostalları aratmıyor

Bu mevsimin en güzel rotası! Çadırını alan oraya kaçıyor. Manzarasıyla resmen kartpostaldan fırlamış gibi! Doğanın en güzel manzaralarından biri...

Kamp için nereye gideceğim diye düşünenler bu rotaya bayılacak. Sadece kamp değil, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen herkesin bayılacağı bir rota.

resim-2024-10-22-085649879.png

Amasya’nın Taşova ilçesi sınırları içinde yer alan Borabay Gölü, doğa tutkunlarının ve kamp severlerin yeni rotası haline geliyor. Eşsiz doğal güzelliğiyle kartpostalları aratmayan bu göl, huzurlu bir tatil arayanlar için vazgeçilmez bir adres. Türkiye’nin turizm bölgeleri arasında ilan edilen Borabay Gölü, krater gölü olarak bilinse de aslında çevredeki bir akarsuyun yıkıntılarla tıkanması sonucu doğal bir set gölü olarak oluşmuştur.

resim-2024-10-22-085704859.png

DOĞANIN KALBİNDE TATİL VE KONAKLAMA İMKÂNLARI

Borabay Gölü, ziyaretçilerine hem konforlu hem de doğayla iç içe bir tatil sunuyor. Göl çevresinde doğa yürüyüşleri için birçok parkur bulunurken, doğa içinde huzur arayanlar için bungalow tarzı evler ve kamp alanları da mevcut. Çadırını alıp kamp yapmak isteyenler için ideal olan bu bölge, doğayla baş başa kalmanın en güzel yollarından birini sunuyor. Borabay Gölü'nün bu eşsiz ortamı hem kamp severleri hem de doğa fotoğrafçılığını sevenleri cezbetmekte.

Boraboy Gölü | Taşova Gazetesi

AMASYA İLE BORABAY GÖLÜ ARASI KAÇ KM?

Amasya il merkezine yaklaşık 65 kilometre uzaklıkta bulunan Borabay Gölü, Taşova ilçe merkezine sadece 15 kilometre mesafede yer alıyor. Göl, Amasya’dan Taşova yolunu takip ederek, Taşova-Samsun yolunun 44. kilometresinden sola dönüldüğünde rahatlıkla ulaşılabiliyor. Bu kısa yolculuk, gölün çevresindeki muhteşem manzaralarla birleşince unutulmaz bir doğa deneyimi sunuyor.

Boraboy Gölü Tabiat Parkı'nda renk cümbüşü - Seyahat Haberleri

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN