Yok artık Alperen! Alperen Şengün'den tarihi kontrat! Türk spor tarihine geçti

Yok artık Alperen! Alperen Şengün'den tarihi kontrat! Türk spor tarihine geçti

NBA'deki gururumuz Alperen Şengün tarihi bir kontrata imza attı. Milli basketbolcumuz Türk spor tarihinin en büyük sözleşmesini imzaladı.

Houston Rockets, Alperen Şengün'le ilgili kontrat kararını verdi. ESPN'de yer alan habere göre Alperen Şengün ve Houston Rockets 5 yıllık sözleşme için anlaşmaya vardı.

Alperen Şengün'ün maksimum kontrata imza attığı ve 185 milyon dolar kazanacağı belirtildi. Alperen'in sözleşmesinde ayrıca bir yıl da opsiyon bulunacak.

f87767ef-af8b-434e-89d2-89debb0cd1b4-20627657-0-0-1289-1042.jpg

ALPEREN ŞENGÜN TÜRK SPOR TARİHİNE GEÇTİ

Bu anlaşmanın resmiyet kazanmasıyla birlikte başarılı oyuncu, cumhuriyet tarihinin en çok kazanan sporcusu olacak.

Ayrıca milli basketbolcu, NBA'de Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra 5 yıllık çaylak kontratı imzalayan ve oyuncu opsiyonuna sahip ilk basketbolcu olarak kayıtlara geçti.

Houston Rockets, NBA'de yeni sezondaki ilk maçında Memphis Grizzlies'le karşılaşacak.

2021'DE NBA'E ADIM ATTI

Alperen Şengün, 2021'de 16. sıradan seçilerek NBA'e adım attı. Üç sezonda Houston Rockets forması giyen Alperen, toplamda 210 maçta mücadele etti. Bu karşılaşmaların 148'inde ilk 5'te yer alan Şengün, ortalama 27.2 dakika süre alarak 14.9 sayı, 7.9 ribaunt ve 3.8 asist ortalamaları yakaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN