Eleştirilerin odağındaki Bakan Memişoğlu 'Doğru İnsanlar Vakfı' kurdu

Eleştirilerin odağındaki Bakan Memişoğlu 'Doğru İnsanlar Vakfı' kurdu

'Yenidoğan çetesi' skandalı ortaya çıktıktan sonra dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu tepkilerin odağı haline geldi. Denetimlerin olması gerektiği gibi yapılmadığı ve skandalla ilgili şikayetler geldikten sonra hızlı aksiyon alınmadığı gerekçesiyle eleştirilen Memişoğlu, geçen yıl Doğru İnsanlar Vakfı'nı kurdu.

SGK'yı dolandırmak için bebeklerin sağlığıyla oynayan ve birçok bebeğin ölümüne neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ soruşturması devam ediyor. Yenidoğan bebekleri türlü bahanelerle özel hastanelerin yoğun bakımlarına sevk eden çetenin süreci nasıl yürüttüğüne dair her gün yeni bir ayrıntı öğreniliyor. Vahşetin boyutu kan dondururken yetkililer de eleştirilen odağına oturdu. Skandalın yaşanmasında sorumlu olduğu iddia edilen isimlerden biri de dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü, şu an Sağlık Bakanı olan Kemal Memişoğlu.

Diken'den Mesude Demir, 'Yenidoğan çetesi'ne dair CİMER şikayetinin yapıldığı yıl olan 2023'te Memişoğlu'nun Doğru İnsanlar Vakfı'nı kurduğunu ve yönetim kurulu başkanlığını üstlendiğini yazdı.

11.jpg

Vakfın kurucuları arasında Memişoğlu'nun Çocuk Hastalıkları Uzmanı olan eşi Dr. Aslı Memişoğlu da var.

Vakfın amaçları arasında “doğru vatandaşlık ilkelerinin gelişmesini sağlamak” yer alıyor.

Vakıf senedine göre faaliyetler arasında ihtiyaç duyulan gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi ve sanayi işletmeler kurmak ve işletmek; üniversite, enstitü, eğitim kurumu, sağlık kurumu gibi kurumlarla tesis kurmak var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN