Yenidoğan Çetesi skandalı için Meclis’te önergesi reddedildi: Gergerlioğlu’nun 2022’de Sağlık Bakanlığını uyardığı ortaya çıktı

Yenidoğan Çetesi skandalı için Meclis’te önergesi reddedildi: Gergerlioğlu’nun 2022’de Sağlık Bakanlığını uyardığı ortaya çıktı

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2022'de sunduğu, yenidoğan skandalında ruhsatı iptal edilen MediLife Bağcılar Hastanesi'nde yaşanan ihmalin yer aldığı soru önergesinin reddedildiğini açıkladı. Gergerlioğlu, "Kaçıncı skandal sonrası aklınız başınıza geliyor, gelecek?" dedi.

Türkiye, kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi" adıyla bilinen, İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla ortak hareket ederek bebek acil hastaları önceden anlaştıkları hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk edip çok sayıda bebeğin ölümüne neden olan çeteyle sarsıldı. Soruşturmada aralarında 112 personellerinin de olduğu 4'ü doktor, 18'i hemşire dahil 22 kişi tutuklandı, 11'i doktor 25 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Soruşturmada adı geçen 10 hastanenin ise ruhsatları iptal edildi ve bebekler kamu hastanelerine sevk edildi.

TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kamuoyu vicdanını derinden yaralayan olaya, 2022'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması için sunduğu soru önergesini hatırlatarak tepki gösterdi.

gauupjtxqaa9m1y.jpg

2022'DEKİ SORU ÖNERGESİ CEVAPSIZ KALDI

2022 yılında TBMM’ye verdiği soru önergesinde, yenidoğan skandalında adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerden MediLife Bağcılar’da 1 yaş altına yasak olduğu halde 3 aylık ve 8 aylıkken bir bebeğe iki kez EMG ve MR çekildiğini ifade eden Gergerlioğlu, tetkiklerin konuyla alakasız, yetersiz ve düzgün yapılmadığını, bu sebeple bebeğin tedavisinin geciktiğini ve bebeğin kolunu kaybetme riskinin olduğunu anlatmıştı. Önergede Gergeroğlu şu soruları sordu:

1) Tarafıma iletilen iddialar doğru mudur?
2) Mert Akdeniz ve oğlunun mağdur olduğu iddiası doğru mudur?
3) Bakanlığınızın konu hakkında bilgisi var mıdır?
4) Konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?
5) İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili soruşturma başlatmış mıdır?
6) Bahsi geçen sağlık kuruluşu ile ilgili benzer şikayetler tarafınıza iletilmiş midir?
7) Son 5 yılda doktor ihmali nedeniyle bakanlığınıza başvuru yapan kişi sayısı kaçtır?

Gergerlioğlu'nun soru önergesi, muhatabı o zamanın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtsız bırakıldı.

gauupjsxwaaygq7.jpg

'KAÇINCI SKANDAL SONRASI AKLINIZ BAŞINIZA GELECEK?'

Gergerlioğlu, soru önergesini hatırlatarak, "Kaç skandal sonrası aklınız başınıza geliyor, gelecek?" diyerek tepki gösterdi. Eski İstanbul İl Sağlık Müdürü ve mevcut Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya çağıran Gergerlioğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"2022 de şimdi ruhsat iptali yapılan hastane soru önergemiz buydu! Bebeğin hakkını sormuştuk. Cevap vermeyen Sağlık Bakanlığı şimdi kalkmış ruhsat iptal ettiğini söylüyor Kaçıncı skandal sonrası aklınız başınıza geliyor, gelecek? O zaman İstanbul un sağlık müdürü olan Bakan Kemal Memişoğlu istifa etmeli!"

Söz konusu soru önergesinin tamamı şöyle:

Prof doktor Aydın Yücetürk geldi, bebeğimizi kontrol ettikten sonra bize bu olayın doktor hatası olduğunu söyledi kesinlikle sezeryan doğum önerdi. Bebeğimizin ve eşimin başına gelen tüm bu durumun sorumlusu hastane medilife Bağcılar İstanbul hastanesi ve kadın doğum doktoru Sema Yılmaz'dır. Bu olay ihmalleri sonucu meydana geldi. Davalılar %100 kusurludur. Ameliyat için doktorlar 6-7 aylık olana kadar beklememizi ve bu süre zarfında kontrole gittiğimiz hastane; Baltalimanı kemik hastanesinde sağ kolundan tedavi gören oğlum Baltalimanı kemik hastanesinde ameliyat öncesi doktor tarafından Emg ve MR istenildi. Bizler evimize yakın olan Medilife Bağcılar hastanesini arayarak hastanenizde emg ve MR çekiliyor mu diye sorduk ve bize evet hastanemizde istediğiniz tetkikler çekiliyor denilmesi üzerine bebeğimiz 23.11.2021 tarihinde 3 aylık ve 22.04.2022 tarihinde ise 8 aylık iken toplamda iki defa EMG ve MR çekildi. Sonuçları alarak bizden isteyen Baltalimanı hastanesine götürdük, EMG ve MR sonuçlarını inceleyen doktorlar, Medilife bağcılar hastanesinde çekilen EMG ve MR yetersiz ve tetkiklerin olmadığını söylediler. Belli olmaması, konu ile alakasız ve düzgün çekilmemesi üzerine başka bir sağlık kuruluşundan randevu alarak EMG ve MR çektirdik. Medilife bağcılarda çekilen sonuçları da yanımızda götürdük ve gören doktorlar bu sonuçlar çöp dediler konuyla alakalı olmadığını beyan ettiler. Yaşadığımız bu olumsuz vakadan dolayı Medilife Bağcılar hastanesini arayarak sizde çektirdiğimiz EMG ve MR doktorlar tarafından yetersiz ve konu ile alakası olmadığını söyledim ve beni doktor Dr. Mustafa Yılmaz'a aktardılar. Dr. Mustafa Yılmaz ile görüşmem sırasında ben uzmanım ve benim çektiğim EMG sorunsuzdur, gösterdiğiniz doktorlarda sorun vardır diyerek telefonu kapattı. Daha sonra araştırdım ve araştırmam sonucunda Bağcılar Medilife hastanesinin 1 yaş altına EMG ve MR hastane olarak çekmediklerini ve hastane olarakta çekmelerinin yasak olduğunu öğrendim. Yasak olan bu işlemi yapılmadığı halde bebeğime acı çektirerek yaptılar. Emin olmak için Medilife hastanesini iki defa arayarak sordum, hastanenizde EMG ve MR çekiliyor mu diye sordum. Sekreter 1 yaş altına EMG ve MR hastanemiz çekmiyor dediler ve bu konuyu kendi personellerinden teyit ettirdim. Benim bebeğime yasak olan tetkikleri MediLife Bağcılar hastanesi yaptı ve bebeğimin sağlığını canını tehlikeye attılar. Tedavimiz gecikti ve bebeğimin kolunu kaybetme riskimiz vardır. Bebeğime uygulanan tedavi yöntemi tıbbi uygulama hatası ve resmiyete göre yasaktır." ifadeleri almaktadır. yer

Bu bağlamda;

1) Tarafıma iletilen iddialar doğru mudur?
2) Mert Akdeniz ve oğlunun mağdur olduğu iddiası doğru mudur?
3) Bakanlığınızın konu hakkında bilgisi var mıdır?
4) Konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?
5) İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili soruşturma başlatmış mıdır?
6) Bahsi geçen sağlık kuruluşu ile ilgili benzer şikayetler tarafınıza iletilmiş midir?
7) Son 5 yılda doktor ihmali nedeniyle bakanlığınıza başvuru yapan kişi sayısı kaçtır?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN