Salda Gölü'nde felaketin eşiğinden dönüldü: Küçük kız gölün ortasında mahsur kaldı

Salda Gölü'nde felaketin eşiğinden dönüldü: Küçük kız gölün ortasında mahsur kaldı

Salda Gölü'nde şişme atla giren 9 yaşındaki Ayşe Sıla G., rüzgar ve dalgaların etkisiyle gölün ortasına sürüklenerek mahsur kaldı. Tatilci Gökhan Aslan kanosuyla 2 kilometre kürek çekerek küçük kızı kurtardı.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'nde dün korku dolu anlar yaşandı. Salda Köyü'nden dayısı ve kuzenleri ile göle gelen 9 yaşındaki Ayşe Sıla G., şişme ata bindiği sırada rüzgar ve dalgaların etkisiyle gölün ortasına doğru sürüklendi.

9509082.jpg

Gölün ortasına doğru sürüklenen küçük kızı fark eden vatandaşlar, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

9509084.jpg

AFAD ve cankurtaran ekipleri, gölde botla kızın peşine düştü, jandarma ve sağlık ekipleri ise Doğanbaba plajında hazır bekledi.

9509091.jpg

KANOSUYLA 2 KİLOMETRE KÜREK ÇEKTİ

Bu sırada, plajda karavanıyla tatil yapan Gökhan Aslan, yanında bulunan kanosunu alarak bir cankurtaran ile küçük kızı kurtarmak için göle açıldı.

9509083.jpg

Yaklaşık 2 kilometre kürek çektikten sonra boğulmak üzere olan Ayşe Sıla G.'ye ulaşan Gökhan Aslan, kızı kurtararak sahile getirdi. Sahildeki vatandaşlar büyük bir sevinçle alkışladı.

9509085.jpg

HİPOTERMİ RİSKİ NEDENİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Sahile getirilen Ayşe Sıla G., sağlık ekipleri tarafından kucakta ambulansa taşındı. İlk müdahalesi ambulans içerisinde yapılan küçük kız, fazla su yuttuğu ve uzun süre suda kaldığı için hipotermi riski nedeniyle Yeşilova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Ayşe Sıla G.'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

9509094.jpg

'BOTUM YANIMDA OLMASAYDI KİMSENİN ELİNDEN BİR ŞEY GELMEZDİ'

Cesurca bir davranış sergileyerek kanosuna atlayıp küçük kızı kurtaran Gökhan Aslan sosyal medya hesabına içerik üretmek için karavanı ile Salda Gölü’nde bulunduğunu ve küçük kızın sürüklendiğini görünce hemen harekete geçtiğini söyleyerek yaşadıklarını şöyle anlattı:

9509087.jpg

"Daha önce buraya 2-3 defa kampa gelmiştim. Bu sefer karavanımla geldim. Normalde gölün karşı tarafındaydım. Dün karavanımın elektrik aksamı bozulunca buradaki işletmenin olduğu bölüme geldim. Bugün de gölde yüzdükten sonra yemek yerken çocuğun gölde oynadığını gördüm. Rüzgarın çocuğu sürüklediğini öğrenince hemen yanımda bulunan şişme botumu alıp göle girdim. Bir cankurtaran arkadaş da bana katıldı. Çocuğu göremediğimiz anlar oldu, çok üzüldüm.

9509092.jpg

Sonunda çocuğa ulaştık, neredeyse suya batmak üzereydi ve 'Yetişin' diye bağırıyordu. Sağ salim kurtarıp teslim ettik. Buraya mutlaka bir cankurtaran lazım. Eğer botum yanımda olmasaydı kimsenin elinden bir şey gelmezdi çünkü yüzülerek gidilemeyecek bir mesafedeydi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN