Ramazan’da şok toplu taşıma kararı! Otobüsler kontak kapatma kararı aldı: O ilde yaşayan herkesi ilgilendiriyor

Ramazan’da şok toplu taşıma kararı! Otobüsler kontak kapatma kararı aldı: O ilde yaşayan herkesi ilgilendiriyor

O belediyenin otobüs şoförlerinden Ramazan’da şok toplu taşıma kararı! İkramiyeleri geciken şoförler, ödeme yapılmadığı taktirde Ramazan’da kontak kapatacak. İşte detaylar…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZELMAN’da çalışanlar, ikramiye ve gıda kartı ödemeleri yapılmadığı için iş bırakma kararı aldı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Sendikası İzmir 1 ve 3 No’lu şubelerin örgütlendiği İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketlerde çalışanların, Ramazan ayından önce ikramiye ödemelerinin yapılmaması nedeni ile yapılacak iç bırakma eyleminden önce basın açıklaması yaptı.

Yenigün’den Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, DİSK/Genel-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, “Haklarımız yatmadığı taktirde Ramazan ayına girdiğimiz günlerde bugündür yarındır demiyorum ama sabaha İzmirli vatandaşlarımız maalesef yayan işlerine gidecek. Otobüsleri durduracağız, bu kesin kararımızdır. Paramızı almazsak İzmirli bir sabah otobüssüz uyanacak” ifadelerini kullanırken; DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da şunları söyledi:

“12 ya da 13 Mart'ta İzmir'de büyük bir grev bekliyor. Bu grev şanlı tarihe yazılacak bir grev olacak"

izmirde-otobusler-kontak-kapatiyor-1.jpg

“ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI”

Tahammüllerinin kalmadığını vurgulayan Sarı, “Biz neye nerde sahip çıkacağımızı biliyoruz. DİSK olarak haklarımız için bundan sonra hiçbir güç bizi geri bırakmayacak. Haklarımız için her gün alanlarda olacağız. Otobüsün durması gerekiyorsa duracak. Buradan tüm siyasi partilere ve başkanlara mesajımdır. İşçilerin alın teri düşmeden ücretleri ödemezseniz kapınızda aslanlar gibi mücadele vereceğiz. Bütün yöneticiler buna hazır olsun.

11 Mart'a kadar haber gelmezse, İzmirliler kusura bakmasın otobüssüz kalacak. Bunun sorumlusu da bu arkadaşlar değil. Yağmur, çamurda işçiler sokakta. Arkadaşlarımız bu kentin bütün pisliğini süpürüyor. İş emeğin karşılığına gelince para gelmiyor. 11 akşamında haber gelmezse 12 ya da 13 Mart'ta İzmir'de büyük bir grev bekliyor. Bu grev şanlı tarihe yazılacak bir grev olacak” ifadelerine yer verdi.

“GÖRÜŞMEYİ SONLANDIRDIK”

DİSK/Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Serap Yılmaz, “Biz 3 haftadır görüşmeler yapıyoruz. Bize söylenilen şey iki üç gün önceye kadar ikramiyelerimizde sıkıntı olduğu gıdalarda eksiklerin tamamlandığı yönündeydi. Bugün teyit amaçlı gittiğimizde ikramiyelerde de sıkıntı olduğunu belirttiler. Biz de bunu kabul etmeyeceğimizi belirtip bürokrasi ile görüşmeyi sonlandırdık” şeklinde konuştu.

izmirde-otobusler-kontak-kapatiyor-2.jpg

“BİZİ BU DURUMA GETİRDİLER”

DİSK/Genel-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal ise, “Bu durum TİS’ten önce de yaşanan bir sorundu. Sadece İZELMAN değil 1,2,3 ve 9 No’lu şubelerin 2 yıldır süren bir aksaklıktı. Her gittiğimizde ayrı bir bahane ve ayrı bir süreçten bahsediliyor. Bizi bu duruma getirmek zorunda bıraktılar. Hem Tunç Başkan ile hem diğer bürokratlarla yaptığımız görüşmelerde sıkıntı olmadığını belirttiler, maaşlara bir gün kala ikramiye de gıda da yok dediler. ‘Arkadaşlar para yok’ denmesi bardağı taşıran son damla oldu. Dalga geçilir gibi bir karşılık almak ben şahsımı hem de örgütümü üzdü. Çok defa sabrettik, siyasete alet olmamak için elimizden geleni yaptık. Lafa gelince emek yüce değer, iş icraata gelince olmuyor. Bizler bahane üretmeden işimize gidiyoruz, yağmur yağdı çamur oldu yok pandemi yok ölüyoruz gibi bahanelerimiz olmadı. Koşa koşa İzmir’e ve vatandaşlara hizmet etmek için koştuk. Koca koca lafların edildiği salonlarda hadi ödeyin dediğimizde yok. Bizi siyasi çakışmaya çekmeleri hiç hoş değil.

Kimse bir başka partinin ekmeğine yağ sürüyoruz mantığı çıkartmasın. Biz ekmeğimize sahip çıktığımız kadar siyasi anlayışımıza da sahip çıkarız. Bunu herkes seçimlerde görecek. Haklarımız yatmadığı taktirde ramazan ayına girdiğimiz günlerde bugündür yarındır demiyorum ama sabaha İzmirli vatandaşlarımız maalesef yayan işlerine gidecek. Otobüsleri durduracağız, bu kesin kararımızdır. Paramızı almazsak İzmirli bir sabah otobüssüz uyanacak” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN