Pikniğe giden vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı! Sofralarını bırakıp kaçtılar: Bütün yemekler onlara yar oldu

O ilimizde pikniğe giden vatandaşlar pişman oldu. Neye uğradıklarını şaşırdılar. Akın akın sofralarına geldiler! Vatandaşlar sofralarını bırakıp kaçtılar. O bölgede çok fazla var. Bütün yemekler onlara yar oldu...

Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarında yer alan Nemrut Krater Gölü çevresinde piknik yapmak isteyen vatandaşlar, beklenmedik bir grupla karşılaştı. Yemek kokusuna gelen anne ayı ve iki yavrusu, piknikçilerin sofralarına baskın yaparak hazırlanan yiyeceklerden faydalandı. Bu durum, bölge sakinleri ve ziyaretçiler arasında büyük bir şaşkınlık ve tedirginlik yarattı.

AYILAR İNSANLARA ALIŞTI

Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan bozayılar özellikle insanların yiyecek ikram etmeleri nedeniyle bu duruma alışmış şekilde davranmaya başladı. İnsanlar tarafından sürekli elle beslenen ayılar, artık bölgedeki piknikçilere büyük bir tehdit oluşturmaya başladı. Ayılar, yalnızca piknik alanlarında değil, yollarda araçların önünde durarak da yiyecek bekliyor.

UZMANLARDAN UYARI

Bitlis Eren Üniversitesi öğretim üyesi Cihan Önen, ayıların bu tehlikeli alışkanlıklarıyla ilgili birçok kez uyarılarda bulunduğunu belirterek “Az önce Nemrut Kalderası’nın büyük göl civarında anne ve iki yavru ayı piknikçilerin olduğu bölgeye geldi ve onları kovaladıktan sonra sofralarına oturdu. İnsanlar olabildiğince kaçtılar ve hatta birkaç kişiye de saldırı girişimi oldu. Bizler bu konu ilgili birçok defa insanları bilgilendirdik. Yetkililer de zaten gerekli tabelaları asmışlar. Burası piknik yapılabilecek yerler ve ayılara yaklaşılmaması gerektiğini defalarca dile getirdik. Geçmiş yıllarda da saldırı oldu ayılar tarafından ve buna bağlı olarak yaralanmalarda oldu. Ayılar et ve mangal kokusuna geliyor. Böylece insanlar ve ayılar karşılaştığı zaman istenmeyen durumlar söz konusu olabiliyor.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN