Pençe-Kilit şehidinin yakınları cenaze yolunda kaza yaptı: 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Pençe-Kilit şehidinin yakınları cenaze yolunda kaza yaptı: 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

MSB, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın (23) şehit düştüğünü duyurdu. Cenaze töreni için Muş'a giden şehidin yakınlarının bulunduğu pikap şarampole devrildi. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Muş'a şehit ateşi düştü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) acı haberi sosyal medya hesabından paylaştı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pençe Kilit Operasyon Bölgesinde, 22 Eylül 2024 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişimi esnasında kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz"

445531132.jpg

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit Maşallah Abakay için taziye mesajı yayımladı. Güler mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız 22 Eylül 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

10089848.jpg
Şehidin Muş'taki evine Türk bayrağı asıldı

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından şehit için taziye mesajı yayınladı.

Özel paylaşımında, “Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Erimiz Maşallah Abakay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

ŞEHİDİN YAKINLARI KAZA GEÇİRDİ

Şehit Abakay'ın cenaze törenine katılmak için Muş'a gelen yakınlarının içinde bulunduğu sürücüsü öğrenilemeyen 21 BF 066 plakalı pikap, Şenyayla bölgesinde kontrolden çıkarak şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

10090389.jpg

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 4 KİŞİ YARALANDI

Kara yolunun alt kısmındaki stabilize yola devrilen pikaptaki Zümrüt Atış hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Muş Devlet Hastanesine kaldırıldı.

4524242424242424242.jpg

Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan Pihan Atış da müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Muş Valisi Avni Çakır, "Maalesef Kulp kara yolunda ilimize gelen araç kaza yaptı. Şehidimizin bir yakını hayatını kaybetti. Diğerleri de yaralı. Yaralılardan birinin durumu ağır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN