'Kaza yaptım, 250 bin dolar çalındı' dedi: Planı güvenlik kamerasında patladı

'Kaza yaptım, 250 bin dolar çalındı' dedi: Planı güvenlik kamerasında patladı

İstanbul'da bir şahıs Kapalıçarşı'dan iş yerine ait 250 bin doları aldıktan sonra kaza geçirdiğini ve paraların bulunduğu çantanın otomobilinden çalındığını söyledi. Polis ekiplerinin dikkati ve güvenlik kamerası görüntüleriyle gerçek çok geçmeden su yüzüne çıktı.

Akıllara durgunluk veren olay 17 Ağustos'ta Kapalıçarşı'da meydana geldi. Döviz bürosundan çalıştığı iş yerine ait olan 250 bin doları alan Hacı B.K., Vatan Caddesi'nde kaza yaptığını, bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldığını ve o esnada paraların bulunduğu çantanın otomobilinden çalındığını söyledi. Ancak Hacı B.K.'nin kendine göre ustaca hazırlanmış planının altından bambaşka bir gerçek çıktı.

10090547.jpg

'KAZA OLUNCA PARALAR ÇALINDI' DEDİ

Hacı B.K. polise verdiği ifadede, "Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren firma sahibinin yönlendirmesiyle döviz bürosundan paraları aldım. Zeytinburnu'nda bir tekstil firmasına bırakacaktım. Ancak kaza olunca paralar çalındı" dedi.

10090544.jpg

GERÇEK BAMBAŞKA ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Hacı B.K.'nın ifadesindeki çelişkiler üzerine soruşturmayı derinleştirdi.

10090548.jpg

Olayla ilgili yapılan güvenlik kamerası çalışmalarında Hacı B.K.'nın sözde kazadan önce Nuri Osmaniye Camii tuvaletine gittiğini ve burada kardeşiyle buluştuğunu belirlendi. Güvenlik kamera görüntülerinde Hacı B.K.'nın kardeşinin tuvalet çıkışında bel kısmında bir şişkinlik olduğu fark edildi.

10090545.jpg

Kaza görüntülerinde ise şüphelinin bir anda direksiyonu kırarak karşı şeride geçtiğini ve karşıdan gelen araçla çarpıştığı görüldü.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Hacı B.K. Esenyurt'ta, kardeşi Serkan K. ise Samsun'da gözaltına alındı. Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorguya çekilen Hacı B.K. trafik kazası izlenimi vererek parayı çaldığını itiraf etti.

10090550.jpg

Şüphelinin paranın bir bölümünü harcadığı, kalan bölümünü ise kardeşine teslim ettiği belirlendi. Bunun üzerine Serkan K.'nin evinde yapılan aramada çalının paradan kalan 210 bin dolar ele geçirildi.

TUTUKLANDILAR

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. İki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN