O ilimiz dünyada gezilip görülecek en iyi 100 nokta listesinde! Dünyaca ünlü dergi boy boy paylaştı

O ilimiz dünyada gezilip görülecek en iyi 100 nokta listesinde! Dünyaca ünlü dergi boy boy paylaştı

Gezip gören çok şanslı! Dünyaca ünlü time Dergisi’nde "Dünyada Gezilecek ve Görülecek En Güzel 100 Nokta" listesi hazırlandı. O ilimiz listeye girdi! O ilimiz dünyada gezilip görülecek en iyi 100 noktadan biri! Dünyaca ünlü dergi boy boy paylaştı...

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan turistik Mezopotamya Ekspresi, dünyaca ünlü Time Dergisi'nin "Dünyada Gezilecek ve Görülecek En Güzel 100 Nokta" listesinde yer aldı. Nisan ve haziran ayları arasında toplam 8 sefer gerçekleştiren Mezopotamya Ekspresi, bu özel listede yer alarak Diyarbakır'ın turizm potansiyelini uluslararası arenada tanıttı.

DİYARBAKIR'IN TANITIMI İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Diyarbakır Gezilecek Yerler

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Time Dergisi'nin Diyarbakır'ı "Dünyada Gezilebilecek 100 Yer" arasına koymasının kentin turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek “Tabi biz Mezopotamya'nın keşfedilmemiş, çok önemli bir turizm destinasyonu olduğunu sürekli ifade ediyorduk. Tabi turizmde de artık farklı farklı destinasyon arayışları var. Doğrusu oda olarak yaklaşık 7 yıldır biz bu işe emek veriyoruz ve Mezopotamya Ekspresi seferinin başlamasını istiyoruz. Mezopotamya 33 tane medeniyete ev sahipliği yapmış ve 12 bin 500 yıllık bir tarihten bahsediyoruz. Dünyanın ilk yerleşim yeri bu bölge. Dünyaya gıda ve tarım ilk bu bölgeden yayılmış." dedi.

MEZOPOTAMYA EKSPRESİ'NİN BAŞARISI

Mezopotamya Ekspresi'nin nisan ve haziran ayları arasında toplam 8 sefer yaptığını belirten Kaya, bu seferlere daha çok misafirlerin, YouTuber'ların ve influencer'ların davet edildiğini söyledi. DTSO ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Diyarbakır'a gelen misafirler, kentin tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetti ve Diyarbakır'ın gastronomisini tanıdı.

TURİZMDE YENİ BİR DÖNEM

Diyarbakır Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler - Piri Guide Blog

Mezopotamya Ekspresi'nin Time Dergisi'nde yer almasının Diyarbakır'ın turizmine olumlu etkiler sağlayacağını vurgulayan Kaya, “Bu turizm destinasyonunu dünyaya tanıtmamız lazım. Şimdi dönüp baktığımızda, bölgemizde iç turizm konusunda bile yeterli bir turist çekemiyoruz. Hele dış turizmde oldukça zayıf noktadayız. Bunun tabii birçok nedeni olmakla birlikte tanıtım ve algı yönetmek bunların başında geliyor. Şimdi Times dergisi gibi bir derginin ‘Dünyada Gezilebilecek 100 Yer' arasına Diyarbakır'ı koyması bir kere bu algıların, olumsuz algıların tamamen yıkılmasına neden olacak” dedi.

ALGILARIN DEĞİŞMESİ VE BÖLGENİN TANITIMI

Time Dergisi'nin bu listelemesiyle Diyarbakır'ın turizmdeki algılarının olumlu yönde değişeceğini belirten Kaya, “İnsanlar artık Mezopotamya'yı tam da böyle bir turizm destinasyonunda, bölgenin üst bölgesi ve alt bölgesini gezecekleri böyle bir tren seyahatinin ilk 100'de gösterilmesi Diyarbakır için, bölge için çok çok önemli bir turizm geliri sağlayacak. İnsanlar artık rahatlıkla gelip bu bölgede hem turu kullanacaklar, yani tren seyahati yapacaklar, hem de burada konaklayacaklar. Doğrusu 2023 yılında nisan ve haziran ayında 8 sefer yapıldı. Tabi biz bu 8 seferi Devlet Demiryollarımızla birlikte, Büyükşehir Belediyesi'nin de katkısıyla yazarları, köşe yazarları, influencerları davet ettik. O insanlar gelip katıldılar ve gördükleri o turu, o görseli, o doğayı Mezopotamya'yı tabi ki paylaştılar, biz de bunu yapacaklarını biliyorduk. Tabi bununla birlikte içeride de önemli bir hava oluşturduğunun farkındaydık, bize geri dönüşler çok fazla oldu” diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN