Muhalefetten TBMM'de hayvan hakları için protesto: Kırmızı eldiven eylemi

Muhalefetten TBMM'de hayvan hakları için protesto: Kırmızı eldiven eylemi

TBMM'de görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişiklikler, sokak hayvanlarının uyutulması ve ötanazi tartışmalarıyla büyük tepkilere neden oldu. Muhalefet milletvekilleri ellerine taktıkları kırmızı eldivenlerle düzenlemeye tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu, Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Görüşmeler sırasında DEM Parti üyeleri, "Öldürme yaşat", "Kanlı yasaya hayır", "Yasayı geri çek", "Aşıla, kısırlaştır, yerine bırak" yazılı pankartlarla tepkilerini dile getirdi. Muhalefet milletvekilleri ise kırmızı eldivenler takarak protesto etti.

"ANAYASA'YA AYKIRI"

CHP'li Murat Emir, Anayasa'da hayvan haklarının tanımlanmadığını ve bu kanun teklifinin ötanazi uygulamalarını içerdiğini belirtti. Emir, “Kanundan ötanazi çıkınca hayvanlar kurtulmuyor. Siz gerçekten samimi olsaydınız, belediyelerin saldırgan hayvanları toplamasını kanuna yazardınız” dedi. Ayrıca, teklifin Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladı.

1kapak-003.jpg

AK PARTİ: MİLLET BU KANUNU BEKLİYOR

AK Parti Grubu adına konuşan Ali Özkaya ise kanun teklifinin Anayasa’ya uygun olduğunu savundu. Özkaya, “Millet bizden bu kanunu çıkarmamızı istiyor” diyerek, muhalefetin engelleme çabalarını eleştirdi.

BAZI MADDELERDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

Görüşmelerin ardından kanun teklifinin bazı maddelerinde değişiklik yapılması konusunda muhalefet ve iktidar arasında kısmi bir uzlaşma sağlandığı bildirildi. Ancak, sokak hayvanlarının barınaklara yerleştirilmesi konusunda tam bir mutabakat sağlanamadı. Milli Piyango İdaresi’nin gelirlerinin bir kısmının barınaklar için fon olarak kullanılmasına dair bir düzenleme de gündeme geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN