Mirasta yeni düzenleme geliyor! Kardeşler arasında hisseleri olanlar dikkat: Artık değişiyor

Mirasta yeni düzenleme geliyor! Kardeşler arasında hisseleri olanlar dikkat: Artık değişiyor

Mirasta yeni düzenleme geliyor. Söz konusu düzenleme ile birlikte kardeşler arasında hisse devir için noter onayı almaya gerek kalmayacak. İşte detaylar….

Miras konusunda önemli bir değişikliğe gidiliyor. Yeni düzenlemeyle beraber kardeşler arasında miras payının devri için noter onayına gerek kalmayacak…

MİRAS PAYLAŞIMINDA YENİ DEĞİŞİKLİKLER

Yapılacak değişiklikler şöyle:

Noter Onayına Gerek Kalmayacak: Kardeşler arasında hisseli tapu devirleri için artık notere gitme zorunluluğu bulunmayacak. İşlemler notere gitmeden daha hızlı ve pratik yapılabilecek.

Yazılı Sözleşme: Hisseli tapu devirlerinde yazılı bir sözleşme yetecek. Sözleşmeyle tapu devir işlemleri tamamlanabilecek.

mirasta-yeni-duzenleme-1.jpg

Hisseli Tapu Satışları: Hisseli tapuların satışı için tüm hisse sahiplerinin onayına başvurulacak. Bu ,miras paylaşım sürecinde tüm tarafların rızasının alınmasını sağlayacak.

Bürokratik Engellerin Azalması: Yapılacak düzenlemeyle, ailelerin mirasta yaşadığı sıkıntılar azalacak ve işlemler daha kolay halledilecek. Bürokratik engellerin azalması ile işlemler daha hızlı ve sorunsuz tamamlanacak.

Söz konusu değişiklikler ile kardeşler arasındaki miras paylaşımı kolaylaşırken, daha az formalite uygulanacak. Bu da miras sahipleri için önemli bir kolaylık ve hız sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN