Marmara Denizi'nde müsilaj kabusu bitti mi? Prof. Dr. Öztürk: Bir musibet bin nasihatten iyidir

Marmara Denizi'nde müsilaj kabusu bitti mi? Prof. Dr. Öztürk: Bir musibet bin nasihatten iyidir

2021'deki müsilaj felaketi, Marmara Denizi'nin geleceği için alarm zillerini çalmıştı. Ancak umutlar tükenmiş değil! TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, müsilajla mücadelenin anahtarının deniz çayırlarında olduğunu açıkladı.

2021 yılında Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj felaketi, denizlerin ekosistemine dair ciddi endişeler doğurdu. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, müsilaj sorununa dikkat çekerek, deniz çayırlarının korunmasının ve artırılmasının önemini vurguladı. Gazete Oksijen'e konuşan Öztürk, müsilajın kısa sürede büyük kitleleri etkilediğini ve felaketin çözümünde deniz çayırlarının oksijen miktarını artırarak etkili olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Bayram Öztürk CANLI Yayında Bizlerle ! | Deniz KartalıTÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk

Prof. Dr. Bayram Öztürk, akademisyenler ve doğa korumacıların yıllardır denizlerin korunması için çaba gösterdiğini, ancak müsilaj felaketinin bu çabaların daha geniş kitlelerce anlaşılmasını sağladığını ifade etti. Müsilaj, deniz yüzeyinde ve derinliklerde büyük hasara yol açarak deniz yaşamını tehdit ediyor.

'DENİZ ÇAYIRLARI KRİTİK ÖNEMDE'

Deniz çayırlarının korunması ve artırılması, müsilajla mücadelede kritik bir rol oynuyor. Bu bitkiler, denizdeki oksijen miktarını artırarak müsilajın oluşumunu engelliyor. Ayrıca, deniz kirliliğinin azaltılması ve atık yönetiminin iyileştirilmesi, Marmara Denizi'nin iyileşmesi için önemli adımlar arasında yer alıyor. Bilim insanları ve yetkililer, Marmara Denizi'ni korumak için ortak çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

'BİR MUSİBET BİN NASİHATTEN İYİDİR'

Prof. Dr. Bayram Öztürk, Marmara Denizi'nin iyileşmesi için deniz çayırlarının önemine dikkat çekerek, bu bitkilerin korunmasının ve artırılmasının müsilajla mücadelede etkili bir yöntem olduğunu belirtti. Öztürk, "Bir musibet bin nasihatten iyidir" diyerek, müsilaj felaketinin denizlerin korunması konusundaki farkındalığı artırdığını ifade etti. Marmara Denizi'ni korumak için tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Öztürk, deniz ekosisteminin iyileştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN