Korku saçan etçil dev çekirgeler Türkiye'ye geri döndü

Korku saçan etçil dev çekirgeler Türkiye'ye geri döndü

Tarlalarda ve ormanlık alanlarda sıkça rastlanan ve halk arasında "etçil dev çekirge" olarak bilinen "Saga Ephippigera" Türkiye'de yeniden görüldü. İlk kez görenlerin büyük panik yaşadığı çekirgelerin boyları 25 santimetreyi kadar çıkabiliyor.

Batman'da kent merkezinde etçil çekirge görüntülendi. Prof. Dr. Ali Satar, bu tür çekirgelerin zararlı böcekleri ve tarım düşmanı diğer çekirgeleri de yiyerek ekolojik sisteme büyük katkı sunduğunu ifade etti.

İNZANLARA ZARARI YOK

Bölgede yaşayan Bayram Zırığ da bahçesinde etçil çekirge gördüğünü belirtti. Zırığ, devada boyuttaki etçil çekirgelerin insanlara bir zararı olmadığını belirtti.

77777.jpg

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar da böcek türleriyle beslenen bu çekirgelerin tarımsal açıdan zararlı haşereleri yediğini söyledi. Satar, bu türün Latince isminin "Saga ephippigera" olduğunu ifade ederek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğun olarak görüldüğünü vurguladı.

BOYLARI 25 CM'Yİ BULUYOR

Antenleriyle birlikte uzunluğu 25 santimetreyi bulan dev çekirgelerin bölge halkı tarafından bilindiğini fakat görmeye alışık olmayan kişilerin panik yaşadığını söyledi. Bu türden korkmamak gerektiğini dile getiren Satar, etçil çekirgelerin korunmasının önemine değindi.

33333.jpg

"Bu varlıkları korumamız lazım" diyen Satar, son yıllarda bilinçlendirme çalışmaları sayesinde sayılarının arttığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN