Türkiye sonunda UCM’deki İsrail aleyhine davaya müdahil oluyor

Türkiye sonunda UCM’deki İsrail aleyhine davaya müdahil oluyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Mısır'da, Mısır Dışişleri Bakanı ile basın toplantısında Türkiye'nin, İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olmak için Çarşamba günü dilekçe vereceğini bildirdi.

Mısır'da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de devam eden savaşa dair değerlendirmelerde bulundu. Fidan, bugün Karar'ın manşetinde yer alan 'Müdahil bile olamadık' konusunu gündeme getirdi ve Türkiye'nin İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olmak için Çarşamba günü dilekçe vereceğini bildirdi.

"ÇARŞAMBA GÜNÜ DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan İsrail'in Gazze'deki katliamına ilişkin Lahey'de devam eden soykırım davasına değinerek, "Ukrayna'da işgali suç sayanlar, İsrail karşısında üç maymunu oynuyor. Netanyahu tüm bölgeyi ateşe vermek istiyor. Davaya müdahil olmak için Çarşamba günü dosyayı sunacağız." ifadelerini kullandı.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati bölgedeki savaşla ilgili "Her iki ülke de dünyanın önemli eksenini oluşturan bölgemizde güvenlik ve istikrarı öncelemektedir Özellikle Akdeniz bölgesi içerisinde kuzey komşularımızla iş birliğini önemsiyoruz. Bir istikrar ortamının temini için uygun şekilde gerçekleştirilmesini istiyoruz" dedi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Gelinen noktada müzakereler Filistinliler yapıcı olurken oyunbozan taraf hep İsrail olmuştur. İsrail bununla da yetinmemiş ateşkes görüşmelerinin baş müzakerecisini (Haniye) öldürmüştür. Netanyahu barış istemiyor, bütün bölgeyi ateşe vermek istiyor. Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım nedeniyle yargılanan Netanyahu'nun ABD kongresinde konuşturulduğunu gördük. Türkiye olarak Gazze'ye 56 bin tondan fazla insani yardım gönderdik. Bu vesileyle Mısır Kızılayı'na teşekkür ediyorum.

israil2.png
israil2.png

(Karar gazetesi bugünkü manşetinde çağrıda bulunmuştu)

ÜÇ AY SONRA

Karar gazetesi bugün manşetten çağrıda bulunduğu haberde bu konuyu şöyle duyurmuştu;

Gazze’deki vahşet karşısında İsrail’e en ağır ifadelerle tepki gösteren Ankara’nın, Adalet Divanı’ndaki soykırım davasına hâlâ müdahil olmadığı ortaya çıktı. Tel Aviv’le ticareti ısrarlı tepkiler karşısında ‘kısmen’ kesen hükümet Mayıs başında da ‘Davaya müdahil olacağız’ vaadinde bulundu. Ancak diğer ülkeler üç haftada başvurularını tamamlarken Ankara’nın üç aydır neyi beklediği öğrenilemedi.

Dışişleri Bakanı Fidan ise bugün yaptığı açıklamada davaya müdahil olunduğunu açıkladı.

Karar'ın gündeme getirdiği haberin linki

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN