İsviçre’nin köyleri değil Tekirdağ’ın sakin köyleri! Turistlerin yeni favorisi! Deniz, kum, yeşil ne ararsanız var, çok ucuz

İsviçre’nin köyleri değil Tekirdağ’ın sakin köyleri! Turistlerin yeni favorisi! Deniz, kum, yeşil ne ararsanız var, çok ucuz

Tatil planı yapanlar için İstanbul’a 1 saat uzaklıkta bu huzur dolu köyler vazgeçilmez bir seçenek oldu. Hem deniz hem de yeşil tadını doya doya çıkaracaksınız. Turistlerin ise yeni tatil alanlarından biri. Ve oldukça ekonomik. Burası İsviçre’nin köyleri değil Tekirdağ’ın…

Tekirdağ, sakin ve doğa ile iç içe köyleriyle gezginler için keşfedilmeyi bekleyen gizli cennetler sunuyor. Her biri kendi içinde birer huzur kaynağı olan bu köyler, ziyaretçilerine doğanın ve tarihin eşsiz birer örneği resmen. Çerkezköy, Uzunhacı, Yanıkağıl, Pınarca, Yukarıkalamış ile Uçmakdere gibi köyler, Tekirdağ’ın en gözde yerleşim yerleri arasında yer alıyor.

img-3775.jpeg

Şarköy bölgesinde bulunan Uçmakdere, Gaziköy ve Güzelköy gibi köyler, yeşillikler içinde sakin bir kaçış. Doğa yürüyüşleri ve temiz hava, bu köylerin vazgeçilmezleri arasında. Saray Beldesi’nde ise Yuvalı, Ayvacık ve Bahçeköy gibi köyler, tarihi dokuları ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Bu köylerde geçmişin izlerini sürerken, doğanın huzurunu da hissedebilirsiniz.

img-3776.jpeg

Tekirdağ’ın tarihi ve kültürel mirası da keşfedilmeye değer. Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, bölgenin zengin tarihini ve kültürünü gözler önüne sermekte. Çamlıköy Kastro Plajı ise berrak suları ve altın kumlarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Kumbağ, lezzetli deniz ürünleri restoranlarıyla ünlü. sahil kenarında ise denizin huzurunu yaşayabilirsiniz.

img-3777.jpeg

Tekirdağ, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla her ziyaretçisine unutulmaz bir deneyim sunan köylere sahip. Doğaseverlerin ve tarih meraklılarının mutlaka ziyaret etmesi gereken bu köyler, Türk köy yaşamını deneyimlemek ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir destinasyon sunuyor. Tekirdağ’ı ziyaret ettiğinizde, bu köyleri keşfetmeyi unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN