Marmaray Sirkeci durağında sessiz feryat: Bebek kefenleriyle Gazze protestosu

Marmaray Sirkeci durağında sessiz feryat: Bebek kefenleriyle Gazze protestosu

İstanbul Marmaray Sirkeci durağında, yere bebek kefenleri koyularak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla bir farkındalık protestosu gerçekleştirildi. Bu protesto, dünya genelinde barış ve adalet arayışlarının bir yansıması olarak değerlendirilirken, benzer etkinliklerin farklı yerlerde de yapılması bekleniyor.

İstanbul, Marmaray Sirkeci durağında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir protesto gerçekleştirildi. Yere bebek kefenleri koyarak gerçekleştirilen bu protesto, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden çocuklar ve siviller için farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Protesto, sabah saatlerinde başladı ve birçok vatandaşın dikkatini çekti. Bebek kefenlerinin üzerine konulan fotoğraflar ve pankartlarla, Gazze'deki trajediyi gözler önüne seren aktivistler, sessiz bir şekilde durarak mesajlarını iletti. Protestoya katılanlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarını kınarken, uluslararası toplumun bu saldırılara karşı daha etkili bir tutum sergilemesi gerektiğini vurguladı.

"MASUM İNSANLARI TEMSİL EDİYOR"

Protestonun organizatörlerinden biri olan Ayşe Demir, yaptığı açıklamada, "Bu kefenler, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden masum çocukları temsil ediyor. Bizler, bu trajediyi unutmamalı ve unutturmamalıyız. Amacımız, dünya kamuoyunun dikkatini Gazze'deki insanlık dramına çekmek" dedi.

Protesto sırasında güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için alanda hazır bulundu. Protesto olaysız bir şekilde sona erdi.

Gazze'deki durum, uzun süredir uluslararası toplumun gündeminde yer alıyor. İsrail'in düzenlediği operasyonlar ve buna karşılık Gazze'den atılan roketler, bölgede ciddi can kayıplarına ve büyük yıkımlara neden oluyor. Bu tür protestolar, halkın ve sivil toplum örgütlerinin barış çağrılarını ve adalet taleplerini dile getirdiği önemli platformlar olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN