İstanbul ve Ankara arası 80 dakikaya iniyor! Ulaştırma Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi: Süper hızlı tren hattı geliyor...

İstanbul ve Ankara arası 80 dakikaya iniyor! Ulaştırma Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi: Süper hızlı tren hattı geliyor...

Türkiye'nin en yüksek nüfusa sahip iki ili için hızlı tren projesi duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeli haberi verdi. İki büyükşehir arasındaki mesafe 80 dakikaya kadar düşecek. İşte tüm detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan dev proje paylaşıldı. İstanbul - Ankara arasına yapılacak süper hızlı tren hattını işaret etti. Yolculuk süresini 80 dakikaya kadar düşürecek bu proje milyonları heyecanlandırdı.

SÜPER HIZLI TREN PROJESİ

Türkiye'de kritik öneme sahip ulaşım projelerinden biri daha duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanu Uraloğlu, İstanbul ve Ankara halkına müjdeyi verdi. İstanbul - Ankara arasında yapılacak 'Süper Hızlı Tren' projesine dair detaylardan bahsetti. Dev projenin hayata geçirileceğini söyleyen Uraoloğlu, projelerde 2022 - 2024 yılları arasında çağ atlandığının da altını çizdi.

gjlgllixuaalgca.jpg

350 KİLOMETRE HIZLA GİDECEK

İstanbul - Ankara arası yolculuk süresi süper hızlı tren projesiyle beraber 80 dakikaya kadar düşeceği işaret edildi. Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, 'Süper Hızlı Tren Hattı' projesi için çalışmalar başladı. Süper hızlı tren, iki büyükşehir arasındaki mesafeyi 350 kilometre hızla tamamlayacak. Seyahat süresini büyük bir ölçüde kısacağını duyuran Uraloğlu, detaylara da değindi.

Süper hızlı tren güzergahı toplamda 344 kilometre uzunluğunda olacak. Büyük bir hızla ilerleyen bu tren için 14 kilometreden oluşan 19 adet viyadük, 120 kilometreden oluşan toplamda 52 adet tünel yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN