Elektrik faturalarında bir dönem sona erdi! Milyonlarca aboneye kötü haber

Elektrik faturalarında bir dönem sona erdi! Milyonlarca aboneye kötü haber

Elektrik faturalarında bir dönem artık son buldu! Milyonlarca abone için kötü haber...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) aldığı son kararla, milyonlarca elektrik abonesini etkileyecek yeni bir düzenleme geliyor. EPDK, "Son Kaynak Tedarik Tarifesi" limitlerini yeniden belirledi ve sübvansiyonlu elektrik kullanımını sınırlandırdı. 1 Ocak 2025’ten itibaren yıllık elektrik tüketimi 5 bin kWh’in üzerinde olan konutlar ve ticarethaneler, artık sübvansiyonlu tarifeden yararlanamayacak.

YÜKSEK FATURALAR KAPIDA!

Elektrik Faturası Çok Düşük Geliyor | DonanımHaber Forum

Yeni düzenleme ile devlet sübvansiyonu olmadan elektrik kullanacak olan abonelerin faturaları ciddi oranda artacak. Örneğin, mevcut durumda 200 TL olan bir elektrik faturası, sübvansiyonun kalkmasıyla birlikte 500 TL civarına çıkabilir. Bu, yüksek tüketimli evlerde özellikle büyük bir bütçe yükü anlamına geliyor.

YAKLAŞIK 10 MİLYON KONUT ABONESİ ETKİLENECEK

Türkiye genelinde 45 milyon konut elektrik abonesi bulunurken, bu değişiklikten yaklaşık %20'si, yani 10 milyon civarında konut abonesi etkilenecek. Yeni limitlerin uygulanmasıyla birlikte, tüketimi yüksek olan aboneler, kendi elektrik tedarikçisini bulmak ve elektriği gerçek maliyet üzerinden satın almak zorunda kalacak.

Elektrik faturasında büyük indirim! EPDK resmen son dakika duyurdu! Elektrik faturası ilgili tüm detaylar belli oldu! - Ekonomi Haberleri

NELER DEĞİŞECEK?

Yeni tarife uygulamasına göre, yıllık 5 bin kWh üzeri elektrik tüketimi olan konutlar, devletin sağladığı sübvansiyondan faydalanamayacak. Bu da özellikle büyük aileler, evden çalışanlar veya elektrikli ısıtma-kullanıcıları gibi yüksek tüketimli gruplar için büyük maliyet anlamına geliyor.

Bu karar, elektrik faturalarında ciddi bir artışı beraberinde getirirken, birçok abone için bütçe yönetimini yeniden gözden geçirme ihtiyacını doğuracak. 2025'te milyonlarca haneyi bekleyen bu değişiklikle ilgili EPDK’dan yeni açıklamalar bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN