İlber Ortaylı'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama: Dinleneceğim

İlber Ortaylı'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama: Dinleneceğim

Tarihçi İlber Ortaylı, sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, bir süredir tedavi gördüğünü belirtti. Yaz aylarının sonunda yorgunluk yaşadığını ve bu yorgunluğun birikmiş sağlık sorunları nedeniyle arttığını ifade eden Ortaylı, "Tedavi sürecinde aldığım ilaçların bazı sert tepkileri olabiliyor" dedi.

Tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, sosyal medya hesabından sağlık durumu hakkında bir açıklama yaparak, son dönemde yaşadığı yorgunluğu ve tedavi sürecini takipçileriyle paylaştı. Yaz aylarının ardından hissettiği yoğun yorgunluğa dikkat çeken Ortaylı, bir süredir Koç Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirtti.

'TEDAVİNİN SERT TEPKİLERİ OLABİLİYOR'

Ortaylı, hastanede doktorlar ve hemşirelerin gözetiminde devam eden tedavisinin zaman zaman sert tepkilere neden olduğunu ifade etti. Bu durum nedeniyle önümüzdeki birkaç hafta boyunca dinlenmeye ihtiyaç duyduğunu açıklayan tarihçi, bu sürecin izole bir ortamda değil, daha çok yaşamının temposunu biraz yavaşlatarak geçeceğini vurguladı.

BİR SÜRE DİNLENECEK

Dinlenme döneminde yazılarına daha fazla odaklanacağını belirten Ortaylı, bazı televizyon programlarına da katılmaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca, yeni kitap projeleri için okuma çalışmalarına ağırlık vereceğini dile getiren Ortaylı, birkaç ay içinde yeniden enerjisini toparlayarak çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeyi planladığını ifade etti.

Açıklamasında, kendisine gösterilen ilgi ve sevginin kendisini derinden etkilediğini belirten Ortaylı, bir yazar ve akademisyen olarak en büyük mutluluğun takipçileriyle kurduğu bu bağ olduğunu vurguladı. Takipçilerinin ilgisinin kendisine moral verdiğini söyleyen Ortaylı, onların desteğini büyük bir memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Ortaylı, paylaşımın şu ifadeleri kullandı:

"Çok değerli, sevgili okuyucularım, yazın sonunda bir yorgunluk oluyor. Bir müddettir Koç Hastanesi’nin değerli doktorlarının ve hemşirelerinin kontrolünde tedavi görüyorum. Bu tedavinin bazı hallerde sert tepkileri oluyor. Bir iki haftalık dinlenme süreci içindeyim. Bu dinlenme dağların tepesine çekilmek şeklinde olmayacak. Hayatım biraz yavaşlayacak. Yazılarıma odaklanacağım ve bazı programlara katılacağım. Yeni kitaplarım için okuma faslına dikkat edeceğim. Zannediyorum birkaç ay içinde tekrar canlanmış olacağım.

Gösterdiğiniz ilgi beni fevkalâde duygulandırdı, mutlu etti. Galiba bir yazarın ve bir hocanın hayatındaki en önemli olay onu takip edenlerin ilgisi ve sevgisidir. Buna kavuşmak büyük bir mutluluk. Hepinize sağlıklı günler dilerim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN