Halk için bereketli sezon başladı: Fiyatını duyan tezgahlara akın ediyor

Halk için bereketli sezon başladı: Fiyatını duyan tezgahlara akın ediyor

Karadeniz’de bu sezon balıkçılar için oldukça bereketli geçiyor. Özellikle palamut, çinekop, barbunya, mezgit ve istavrit gibi balık türleri tezgahları zenginleştiriyor. Samsun’un tarihi Saathane Meydanı’ndaki balık tezgahları, ağırlığı 1,5 kiloya kadar ulaşan palamutlarla adeta dolup taşıyor.

Balıkçılardan Mehmet Kılıç, palamut bolluğunun fiyatlara olumlu yansıdığını belirtiyor. “Hava koşulları düzeldikten sonra balıkçılar denize açıldı ve bol miktarda palamutla geri döndüler. Şu an fiyatlar tanesi 120 lira civarında. İlerleyen günlerde bu fiyatlar daha da düşebilir” diyor. Kılıç, irileşen palamutların “zindandelen” ve “torik” arasında bir büyüklüğe ulaştığını ve vatandaşların bu ekonomik fiyatlardan memnun olduğunu ifade ediyor.

img-5366.jpeg

Balıkçı Abdurrahim Kırbaş ise satışlardan duydukları memnuniyeti dile getiriyor. “Hava birkaç gün kötüydü, balıkçıların avlanamaması nedeniyle balık azalmıştı, ama hava düzeldi ve tezgahlar yeniden dolmaya başladı” diyor. Palamutların yaklaşık 1,5 kilo ağırlığında olduğunu ve bir balığın dört kişilik bir aileyi rahatça doyurabileceğini belirtiyor. Kırbaş, palamut sezonunun ardından hamsi sezonunun başlayacağını da ekliyor.

Halit Bayrak ise palamut satışlarının yoğun olduğunu vurgulayarak, “İlgi gayet iyi, vatandaş da biz de memnunuz. Yaklaşık bir ay daha palamut bol olacak. Şu an tam alıp dolaba koyma zamanı, balığı dondurursanız beş ay sonra bile afiyetle yiyebilirsiniz” diyor.

Ahmet Doğanay isimli bir müşteri, balıkların iriliğinden ve fiyatların uygunluğundan memnun olduğunu belirtiyor. Fazladan alıp dondurmanın faydalı olacağını düşünüyor.

Tezgahlarda şu anda palamudun tanesi iriliğine göre 120-150 lira, çipura 150 lira, deniz somonu 200 lira, çinekop 200-300 lira, barbun ise 100 liradan satışa sunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN