Elazığ'da uyuşturucu operasyonu: 1 doktor ve 17 şüpheli tutuklandı

Elazığ'da uyuşturucu operasyonu: 1 doktor ve 17 şüpheli tutuklandı

Elazığ’da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, yeşil reçeteli ilaçları usulsüz olarak reçete eden bir doktor ile birlikte 17 kişi tutuklandı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz olarak reçete edilip madde bağımlılarına satıldığı bilgisi üzerine 28 Mayıs'ta soruşturma başlatıldı.

Başlatılan soruşturma neticesinde, ilk aşamada 6 şüpheli belirlenerek düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte, aralarında bir doktor, bir eczacı ve üç eczane çalışanının bulunduğu toplam 34 şüpheli daha tespit edildi. Belirlenen 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, İstanbul ve Tokat'ta bulunan 32 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 16'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 16'sı adliyeye sevk edildi.

igei.webp

Yapılan işlemler sonucunda, 1 doktor ile 11 şüpheli tutuklandı, 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki şüpheli içinse arama çalışmaları devam ediyor. Bu operasyon, uyuşturucu ticareti ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü gösteriyor.

‘SORUŞTURMADA TUTUKLU SAYISI 17 OLDU’

X hesabından açıklamalarda bulunan Vali Numan Hatipoğlu, soruşturmada tutuklu sayısının 17’ye yükseldiğini belirterek, “Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığımız KOM Şube Müdürlüğümüzce, ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu’ kapsamında 28 Mayıs 2024 tarihinde başlatılan soruşturma neticesinde, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz olarak reçete edilerek uyuşturucu bağımlısı şahıslara satılmasını sağlayan, aralarında özel bir hastanede çalışan 1 doktor, 1 eczacı ve 3 eczane çalışanlarının da olduğu, Elazığ ilinde ikamet eden 32, Tokat ilinde ikamet eden 1 ve İstanbul ilinde ikamet eden 1 olmak üzere toplam 34 şüphelinin suç delilleri ile birlikte yakalanması maksadıyla 40 adreste eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Yapılan operasyon neticesinde 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli makamlara sevk edilen 16 şüpheliden, aralarında 1 doktorun da olduğu 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine konulmuş, 1 eczacı, 3 eczane çalışanı ve 1 şüpheliye adli kontrol kararı verilmiştir. Daha önceden yapılan ara yakalamalarda tutuklanan şüpheliler ile birlikte dosya kapsamındaki tutuklu sayısı 17 olmuştur. Güvenlik güçlerimiz Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliğini sağlamak için azim ve kararlılıkla görevini başarıyla yürütmektedir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN