'Çözüm'e bomba

'Çözüm'e bomba

Türkiye’nin kalbinde hain terör saldırısı... Savunma sanayiinin sembol kuruluşu TUSAŞ’a gelen biri kadın üç terörist ağır silahlarla sivillere ateş açtı. Ardından kurumun kampüsüne giren teröristler, üç bomba patlattı. Dört şehidin, 14 yaralının olduğu saldırıda iki terörist öldürüldü. Hain saldırının MHP lideri Bahçeli’nin Öcalan’a “Gelsin Meclis’te konuşsun” çağrısını yaptığı çıkışın ardından gelmesi dikkat çekti.

TERÖRİSTLERİN HEDEFİ TUSAŞ

Ankara Kahramankazan’da bulunan TUSAŞ’a üç terörist saldırı düzenledi. Ticari taksi ile vardiya değişimi sırasında kurumun giriş kapısına gelen ağır silahlı teröristler etrafa rast gele ateş etmeye başladı. 15 bin çalışanın olduğu belirtilen yerleşkeye girdi. Özel harekat ve jandarma anında bölgeye sevk edilirken, havadan ve karadan teröristlere müdahale başladı. Art arda üç patlama sonrası çıkan çatışmada iki terörist ölü olarak ele geçirildi. Canlı bomba nedeniyle çalışanların sığınaklara gönderildiği belirtildi. Rehinelerin de olduğu ifade edilen saldırıya ilişkin İçişleri Bakanlığı, şehit sayısını dört, yaralı sayısını 14 olarak açıkladı.

‘ZAMANLAMAYA DİKKAT’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
CHP lideri Özgür Özel: Terörü kimden ve ne gerekçeyle gelirse gelsin lanetliyoruz. Zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu düşünmeden edemiyor insan.
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hiçbir hain, hasmane hesap tutmayacak. Kiralık katilleri sahaya sürenler sonuç alamayacak, mücadele azmimizi kıramayacak.
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu: Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu: Türkiye, teröre ve arkasındaki şer odaklarına en sert cevabı vermelidir.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.
DEM Partili Sezai Temelli: Zamanlaması manidardır. Provokasyon olduğu her tarafından belli olmaktadır.”

INSTAGRAM VE X’E SALDIRI KISITLAMASI

Ankara Başsavcılığı, terör saldırısı sonrası soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hain saldırının 1’i Başsavcıvekili 8 Cumhuriyet savcısı tarafından soruşturulacağını duyurdu. RTÜK olaya ilişkin yayın yasağı kararı alırken, sosyal medya platformları Instagram ve X’e bant daralması uygulandı.

kapak-jpg.jpg

TUSAŞ TESİSLERİNE TERÖR SALDIRISI

Yeni bir çözüm sürecinin tartışıldığı günlerde savunma sanayiinin sembol kuruluşu TUSAŞ’ın Kahramankazan tesisleri hedef alındı. Vardiya değişimi sırasında kurumun kampüsüne giren caniler, 4 kişiyi şehit ederken 14 kişiyi de yaraladı. Çıkan çatışmada, iki terörist öldürüldü.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) tesislerine dün saat 15.30’da, vardiya değişimi sırasında terör saldırısı düzenlendi. Tesislerin girişinde silah ve patlama sesleri duyulunca bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın biri erkek olmak üzere iki saldırganın çıkan çatışmada öldürüldüğünü; 4 şehit, 14 yaralı olduğunu açıkladı. 3 yaralının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. 2 teröristin gasp ettikleri ticari taksiyle olaya yerine geldiği belirlendi. Canilerin uzun namlulu otomatik silahlarla çalışanları hedef aldığı öğrenildi.

SAVCI SORUŞTURUYOR

Zırhlı araçlarla bölgenin etrafında güvenlik önlemi alındı. İnsansız hava araçları ve helikopterlerle da tesis üzerinden güvenlik uçuşları yapıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör saldırısına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup bir başsavcıvekili ve sekiz Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, saldırıyı lanetlediğini belirterek, şunları kaydetti: “Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremez. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.” Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, olayla ilgili yayın yasağı kararı alındığını duyurdu. Hain saldırının MHP lideri Bahçeli’nin Öcalan’a “Gelsin Meclis’te konuşsun” çağrısını yaptığı çıkışın ardından gelmesi dikkat çekti.

ZAMANLAMASI MANİDAR

Saldırıya tepki gösteren CHP lideri Özgür Özel, şunları söyledi: “Terörü kimden ve ne gerekçeyle gelirse gelsin lanetliyoruz. Zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu düşünmeden edemiyor insan” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır”; İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu “Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu “Türkiye, teröre ve arkasındaki şer odaklarına en sert cevabı vermelidir” şeklinde konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” ifadelerini kullanırken DEM Partili Sezai Temelli “Zamanlaması manidardır. Provokasyon olduğu her tarafından belli” açıklamasında bulundu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN