'Yenidoğan Çetesi'nin ses kayıtları şok edici gerçekleri açığa çıkardı: Solunum ilaçlarını el altından Kuzey Irak'a sattılar

'Yenidoğan Çetesi'nin ses kayıtları şok edici gerçekleri açığa çıkardı: Solunum ilaçlarını el altından Kuzey Irak'a sattılar

Yenidoğan Çetesi'nin bebeklere yönelik yaptığı eylemlere bir skandal daha eklendi. Çetenin solunum sıkıntısı çeken bebeklere verilmesi gereken ilaçları Kuzey Irak'ta sattığı tespit edildi. Hasta olan bebeklere verilmesi gereken ilaçların Kuzey Irak'a kaçak olarak satmasıyla sağlık sistemindeki ihlallerin boyutu ortaya çıkardı.

Yenidoğan Çetesi'nin insanlık dışı eylemleri yeni bir skandal ile tekrar gündeme geldi. Çetenin, solunum sıkıntısı çeken bebeklere verilmesi gereken ilaçları alarak, bu ilaçları yasa dışı yollarla Kuzey Irak'a kaçırdığı belirlendi.

KONUŞMALARI DİNLEMEYE BÖYLE TAKILDI

Çetenin, bebeklerin sağlık ihtiyaçlarını hiçe sayarak para kazanmayı hedeflediği öğrenildi. Sağlık sistemini tehlikeye atan bu eylemler, bebeklerin yaşamlarını riske atmakta. Dinleme kayıtlarında, çete üyeleri arasında geçen konuşmalar, bu durumu daha da netleştiriyor:

"Solunum ilaçlarını İlker almış."
"Ne yapacak ilaçları?"
"El altından Kuzey Irak'a satıyorlar. Karekot yok ya orada."

0xzitgsdnu6ggusifcwzja.webp

DENETİMLERİ AŞMA PLANI

Çetenin, denetimlerden nasıl kaçacağına dair stratejiler geliştirdiği ve il sağlık müdürlüğünün denetimlerini ciddiye almadığı belirlendi. Kayıtlarda, çete üyelerinin kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda:

"Bütün Avrupa'ya eş zamanlı girdiler biliyor musun? Devlet boşa yoruluyor."

"Bizim yerlerin hepsine gitmişler mi diye öğrensene onu"

"Ben İlker'e sordum, onlara gitmemişler."

"Ben öğrenmeye çalışacağım."

"Tamam, alarm halinde duralım. Konuşuruz yine"

ik-r8gt-ki2kwkdhznydq.webp

USULSÜZ YERLEŞİM UYGULAMALARI

Çete, bazı hastanelere usulsüzce yerleştirdiği elemanlarıyla, bebeklerin yoğun bakımında bile etkili olmaya çalıştı. Örneğin, Tuğba Kaya isimli çete üyesi, hastanede denetim sırasında şu şekilde bir savunma yaptı:

"Aniden bastılar alanı, kapının önündelerdi. Ben direkt ilaç odasına kaçtım. İlaç odasından çıkamıyorum."

"Eee?"

"Hastaneden biri odanın önünden geçti. Adamlar gitti dedi, ben de hemen kaçtım."

Bu kişiler, hastane çalışanı olmamalarına rağmen çetenin menfaatleri doğrultusunda hareket ediyordu.

kuajr7tyuku7atdimxh5ua.webp

MORALİ YÜKSEK TUTMA ÇABALARI

Dinleme kayıtlarında çetenin hastanelerdeki denetimlerin korkutucu etkisini azaltmak için nasıl bir strateji izlediği de ortaya çıkıyor:

"Bu denetim tüm hastanelerde olmuş gibi yay. Kimsenin morali bozulmasın."

"Bütün Avrupa'ya eş zamanlı girdiler biliyor musun? Çocuk nereden geldi, dosyada kaçıncı basamak, her şeye bakıyorlar."

"Şu epikrizleri şey yapıyorsunuz ya, ondan büyük ihtimalle o yüzden."

"Bulamazlar ki bir şey. Bulunacak bir şey yok. Devlet boşa yoruluyor."

"Denetimlerle alay eden çete bir yandan da hastanelerdeki elemanlarının korkup gitmemesi için bir plan yaptı."

"Kanka senden bir şey isteyeceğim ama aramızda kalsın. Bu denetim tüm hastanelerde olmuş gibi yay. Hasan sen her tarafa gittiler de. Kimsenin morali bozulmasın. Hocam sen de istiyorsan gruba yaz. Eş zamanlı denetim oluyor de."

"Tamam tamam canım."

Yenidoğan Çetesi'nin gerçekleştirdiği bu eylemler, büyük bir skandal olarak kamuoyunu derinden etkiledi. Tepkiler büyüyor ve soruşturma süreci devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN