Nihayet hükümet zamları durdurmaya karar verdi! Araç sahiplerine iyi haber

Nihayet hükümet zamları durdurmaya karar verdi! Araç sahiplerine iyi haber

2025 yılına az bir süre kala, nihayet hükümet zamları durdurmaya karar verdi. Milyonlarca kişinin belini büken vergilerle ilgili yeni karar alan hükümet bakın yeni yılda ne gibi yeniliklere imza atacak?

Ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadele kapsamında 2025 yılında bazı vergi artışlarını durdurma ya da sınırlandırma planları üzerinde duruyor. Bloomberg'in haberine göre, yetkililer, enflasyonu dizginlemek amacıyla belirli ürünlerdeki vergi artışlarını atlama seçeneğini değerlendiriyor.

AKARYAKITTA VERGİ ARTIŞI DURACAK

Özellikle akaryakıt vergilerinin aylık enflasyon üzerindeki olumsuz etkisi dikkat çekiyor. Kaynaklara göre, hükümet bu vergileri artırmaktan kaçınarak enflasyonla mücadelede önemli bir adım atmayı hedefliyor. Bu yaklaşımın, Merkez Bankası’nın kısa vadeli hedeflerine ulaşmasına yardımcı olabileceği ifade ediliyor. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı, henüz nihai kararını vermedi. Hem bakanlıktan hem de Merkez Bankası’ndan resmi bir açıklama yapılmadı.

yeni-proje-37-001.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI VE ENFLASYON BEKLENTİLERİ

2025 yılında yapılacak asgari ücret zammı da enflasyonla mücadelede kritik rol oynuyor. Yatırımcılar, asgari ücrete yüzde 25 civarında bir artış beklerken, bu zammın fiyat artışları üzerinde nasıl bir etkisi olacağı merak konusu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın harcama kesintilerine yönelik mali disiplin sinyalleri, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

yeni-proje-38-001.jpg

IMF VE MERKEZ BANKASI’NIN DEZENFLASYON TAVSİYELERİ

Uluslararası Para Fonu (IMF), enflasyonla mücadele için daha güçlü mali konsolidasyon tavsiyesinde bulunurken, hükümet gelecek yıl için bütçe açığını gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 3,1’i seviyesinde öngörüyor. Eylül ayında yüzde 50’nin altına gerileyen yıllık enflasyonu, Merkez Bankası yılsonunda yüzde 38-42 bandına çekmeyi hedefliyor.

Hükümetin vergi artışlarını durdurma adımları, 2025 yılında enflasyonla mücadelede önemli bir strateji değişikliği olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN