İzmir Aliağa Limanı'nda rüşvet operasyonu: 23 tutuklama

İzmir Aliağa Limanı'nda rüşvet operasyonu: 23 tutuklama

İzmir Aliağa Liman Başkanlığı'nda "rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle tutuklanan 33 şüpheliden 23'ü tutuklandı. Şüphelilerden 9'u adli kontrol şartıyla, 1'i de mahkemeden serbest bırakıldı.

İzmir Aliağa Liman Başkanlığı'nda "rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarının işlendiği tespitiyle İzmir merkezli 4 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 33 şüpheliden 23'ü tutuklandı.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı denetiminde, Aliağa Mali Suçlar Büro Amirliğince yürütülen “rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” soruşturması kapsamında Aliağa Liman Başkanlığında görevli memurlar ile gemi acentesi şirketleri çalışanları arasında hesaptan ve elden para alışverişi olduğu tespit edildi.

Memurların, Aliağa ilçesinde bulunan limanlara gelen gemilerin geliş-gidiş zamanlarının belirtilen saatlerde olmaması, gemi personelinin mesleki yeterlilik seviyelerini gösteren belgelerin olmaması, gemilerin getirmiş olduğu konteynır sayılarındaki tutarsızlıklar gibi konularda cezai işlem uygulamak yerine bahse konu fiillere göz yummak karşılığında rüşvet aldığı belirlendi.

"Rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarının işlendiği, MASAK verileri, yapılan fiziki ve teknik takip çalışmaları ve kamera görüntüleriyle delillendirildi.

3,5 MİLYONLUK RÜŞVET

Dosya kapsamında tespit edilen toplam 61 hedef şahıstan 6’sı kamu görevlisi olmak üzere 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 22 Ekim'de saat 07:00’da İzmir merkezli toplam 4 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Şahısların tamamı gözaltına alınırken, belirlenen adreslerde yapılan aramada şüphelilerin dijital materyallerine el konuldu. Şüphelilerin gözaltında kaldıkları süre zarfında alınan ifadelerinden hareketle 1 şüpheli şahıs daha yakalanarak gözaltına alınırken toplam gözaltı sayısı 33 oldu. Rüşvet suçuna konu meblağın yaklaşık 3,5 milyon lira civarında olduğu değerlendiriliyor.

23 TUTUKLAMA

Emniyetteki işlemlerin ardından, Aliağa Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama talebiyle sevk edilen 33 şüpheliden 23'ü tutuklandı, şüphelilerden 9'u adli kontrol şartıyla, 1'i de mahkemeden serbest kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN