En ucuz altın nereden alınır? Arada dağlar kadar fark var, uzmanların burayı önerdi

En ucuz altın nereden alınır? Arada dağlar kadar fark var, uzmanların burayı önerdi

Altın satış platformları çeşitlenirken en ucuz altının nereden alınır? Sorusu da yanıt arıyor. O sorunun yanıtına yanıt veren uzmanlar bakın nereyi önerdi?

Altın, bu yıl güvenli liman özelliğini sürdüren sarı metal olarak rekor seviyelere ulaştı. Küresel ekonomik ve siyasi belirsizlikler altında yükselişini devam ettiren altın fiyatları, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Ancak, altın alırken maliyetleri minimize etmek ve doğru yatırım stratejileri oluşturmak büyük önem taşıyor. İşte ucuz altın almanın yolları!

FİZİKİ ALTIN İÇİN EN İYİ ADRES

Fiziki altın almak isteyenler için Kapalıçarşı, en iyi seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor. Burada genellikle al-sat farkları daha düşük. Örneğin, Kapalıçarşı’da gram altın 3.155 TL’den satılırken, alış fiyatı 3.135 TL civarındadır. Bu durum, yatırımcılar için avantaj sağlıyor. Diğer kuyumcu ve alışveriş merkezlerinde ise bu fark 200 TL’ye kadar çıkabiliyor.

ucuz-altin-nereden-alinir-1.jpg

FİYAT KARŞILAŞTIRMASINI İHMAL ETMEYİN

Son yıllarda, yetkili altın rafinerilerinin online platformlardan altın satmaya başlamasıyla internetten altın almak daha da kolaylaştı. Ancak, fiyatlar arasında ciddi farklılıklar gözlemleniyor. Bazı platformlarda gram altın fiyatı 3.555 TL’ye kadar çıkarken, başka bir platformda 3.155 TL’ye satın alınabiliyor. Bu nedenle, alışveriş yapmadan önce fiyatları karşılaştırmak önemlidir.

ucuz-altin-nereden-alinir-2.jpg

BANKALARDA AL-SAT FARKI YÜKSEK

Bankalarda altın yatırımı yapmayı düşünenler için alım-satım arasındaki makasın yüksek olması dezavantaj yaratabilir. Örneğin, bir bankada altının satış fiyatı 3.053 TL iken, alış fiyatı 2.949 TL’den başlıyor. Bu nedenle, al-sat farkının düşük olduğu bankaları tercih etmek, yatırımcılar için daha kârlı hale getiriyor.

Yüksek fiyat farklarından kaçınmak isteyenler için İstanbul Altın Rafinerisi'nin "İARPlatform" veya Darphane’nin "ALTIN.S1" sertifikaları uygun alternatifler sunuyor. Özellikle altın sertifikaları, düşük al-sat makası ile dikkat çekiyor; bu fark yalnızca 1 TL.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN