Öcalan'dan ilk mesaj: Tecrit kalkarsa süreci siyasi zemine çekecek güce sahibim

Öcalan'dan ilk mesaj: Tecrit kalkarsa süreci siyasi zemine çekecek güce sahibim

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, yıllar sonra Abdullah Öcalan ile bir araya geldi. Bu görüşme, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "silah bırakılsın" çağrısından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Ömer Öcalan, görüşmenin ardından Abdullah Öcalan'ın "Süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.” dediğini aktardı.

Türkiye'nin siyasi sahnesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, 23 Ekim 2024 tarihinde, uzun yıllar sonra, amcası Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevinde bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Partililerle tokalaşmasının ve "Teröristbaşı meclise gelsin silah bırakıldığını ilan etsin" şeklindeki açıklamasının ardından gerçekleşti.

whatsapp-image-2024-10-24-at-08-57-07.jpeg

Ömer Öcalan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu görüşmenin bir yasal hak olan rutin aile görüşü olduğunu ve koşullar ne olursa olsun devam etmesi gerektiğini vurguladı. Son yüz yüze görüşmenin 3 Mart 2020'de yapıldığını hatırlatan Öcalan, bu buluşmanın önemine değindi. Abdullah Öcalan ile yapılan bu görüşme, Türkiye'nin gündeminde geniş yer buldu ve çeşitli siyasi çevrelerden tepkileri de beraberinde getirdi.

ABDULLAH ÖCALAN: SÜRECİ ŞİDDET ZEMİNİNDEN HUKUKİ VE SİYASİ ZEMİNE ÇEKECEK TEORİK VE PRATİK GÜCE SAHİBİM

Öcalan, görüşmenin ardından Abdullah Öcalan'ın mesajını da paylaştı:

“Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.”

Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı."

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Abdullah Öcalan'ın meclise gelip silah bırakıldığını ilan etmesi gerektiği yönündeki çıkışının ardından görüşmenin yapılması dikkat çekti. Bahçeli'nin bu sözleri, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosferde önemli bir yankı uyandırmış ve çeşitli tartışmalara sebep olmuştu.

Öcalan'ın terör örgütü PKK'ya "silah bırak" çağrısı yapıp yapmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN