Marketten almak istemeyen bu tesiste kendi üretiyor! Az maliyet çok lezzet: Herkes randevu almak için yarışıyor

Marketten almak istemeyen bu tesiste kendi üretiyor! Az maliyet çok lezzet: Herkes randevu almak için yarışıyor

Ordu’da fındık hasat sürecinin sonuna gelinmesiyle birlikte şimdi de kavurma mesaisi başladı. Marketlerde fiyatların çok yüksek olmasından dolayı ise marketten almak istemeyen bu tesiste kendi üretiyor. İşte az maliyet çok lezzet sunan o tesisin amacı ve işleyişi…

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte fındık kavurma yöntemleri de değişti. Artık fındıklar sobalarda değil, modern fındık kavurma makineleri ile kavruluyor ve bozulmaması için vakumlanarak saklanıyor. Bu yenilik, Karadenizli fındık üreticileri için büyük bir avantaj sağladı.

orduda-findik-kirma-tesisi-3-001.jpg

RANDEVU SİSTEMİYLE ÇALIŞIYORLAR

Fındık üretiminde yerel işletmelerin artması, özellikle Karadeniz bölgesindeki fındık üreticilerine önemli bir fırsat sundu. Farklı illerde yaşayan vatandaşlar, bulundukları bölgelerde fındık kırma ve kavurma için uygun ortam bulamadıkları için Ordu'nun Altınordu ilçesindeki tesisleri tercih ediyor. Tesis sahipleri, randevu sistemi ile çalıştıklarını ve bu sistemin büyük bir talep gördüğünü belirtiyor.

orduda-findik-kirma-tesisi-1.jpg

ÖZEL SEKTÖRÜ BIRAKTI BU TESİSİ KURDU

Tesis sahibi Murat Şen, eşi ile birlikte özel sektörü bırakıp böyle bir tesis kurduklarını ifade etti. Şen, "İnsanların getirdikleri kabuklu fındıkları kırıp, kavurup paketli bir şekilde kendilerine teslim ediyoruz. Bu, insanlar için büyük kolaylık sağlıyor. Markette kavrulmuş fındığı, pahalı fiyata satın almak yerine kendi taze fındıklarını daha uygun fiyata yemiş oluyorlar" dedi. Şu anda Ordu genelinde yalnızca 2-3 tesis bulunurken, bu sayı 100 civarına ulaştı. Randevu almak için 2-3 hafta sonrasına gün verebildiklerini ekledi.

orduda-findik-kirma-tesisi-2.jpg

EV KADINLARINA İŞ KAPISI OLDU

Cemre Şen, tesisin işletilmesinde ev kadınlarına istihdam sağladıklarını belirtti. İnsanların kendi fındıklarını tüketmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Şen, bu durumun hane ekonomisine de katkı sağladığını vurguladı. Tesis çalışanı Serap Bordanacı, vakumlanan fındıkların bir yıl kadar saklanabildiğini ve dileyen müşterilerin fındık ezmesi yaptırabildiğini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN