Kaçak yayın yerine ‘Blogger’a engel

Kaçak yayın yerine ‘Blogger’a engel

TFF, kaçak yayınları engelleme yetkisini kullanarak Google’ın Blogger platformuna erişimi engelledi. Siber Bilişim Uzmanı Yaman Akdeniz, kararın keyfi olduğunu söylerken TFF yetkilileri ise engelleme talebinin TRT’den geldiğini belirtti.

MERVE ŞİŞMAN

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 22 Ekim 2024 tarihli kararıyla Google’ın Blogger platformuna erişimi engelledi. Karara tepki gösteren uzmanlar, hakim onayı olmadan verilen bu yetkinin keyfi ve tehlikeli olduğunu vurguladı. KARAR’a Konuşan siber bilişim uzmanı Yaman Akdeniz “TFF sıklıkla bu kararları alıyor. Herhangi bir denetim sistemi olmamakla birlikte, diğer engellemelerde olduğu gibi mahkeme veya hakim onayı da yok. Üstelik bu kararlar yayımlanmıyor. Bizde İfade Özgürlüğü Derneği’nin açıklamasından engellemeleri öğreniyoruz. Bu keyfi bir yapıya dönüşüyor. Diğer taraftan korsan maç yayınlarını engellemeye çalışıyorlar, bunu tabii ki kamuoyu anlayışla karşılayacaktır. Alınan kararların sonsuza kadar devam eden uygulamalar olmaması ve ölçülü olması gerekirken koskoca Google’a ait milyonlarca kişinin kullandığı blogger platformu bir sabah ansızın engelleyebiliyorlar. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım asla olamaz. Kararın kendisini, neden böyle bir karar aldıklarını açıklasınlar, kamuoyunun bilme hakkı var, sosyal medya platformları böyle keyfi müdahaleyle önlenemez. Yasada yetkisinin olması bu şekilde kullanabileceği anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

TFF yetkilisi ise yaptığı açıklamada “TRT bir talepte bulunuyor. Şampiyonlar Ligi’nin kaçak yayınını tespit ediyorlar. Buradan gelen talep üzerine blogger’da engelleme oldu ama o da daha sonra bu yapılan engelleme kaldırılmış. Burada Şampiyonlar Ligi’nin kaçak yayınını tespit etmişler. Geçici olarak maç yayını için bir süreliğine kapatıldı. İşin özeti budur” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN