Gelecek Partili İsa Mesih Şahin'den ABD Kongresi'ne tepki: Ayakta alkışlanan soykırım suçu

Gelecek Partili İsa Mesih Şahin'den ABD Kongresi'ne tepki: Ayakta alkışlanan soykırım suçu

Gelecek-Saadet Grubu İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, ABD'nin konuğu olarak Kongre'de konuşma yapan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun defalarca ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi. Netanyahu’nun Gazze’de 40 bin masum insanın ölümünden sorumlu olduğunu belirten Şahin, bu alkışların insanlık suçunun ve soykırımın onaylanması anlamına geldiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Washington DC'de ABD Kongresinde konuşma yaptı. Netanyahu’nun konuşması, Kongre üyelerinin alkışlarıyla sıkça kesildi, alkışların büyük kısmı Cumhuriyetçi Parti saflarından geldi.

Gelecek-Saadet Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, TBMM Genel Kurulu'nda Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasının ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi.

'AMERİKA BU TUTUMUYLA İNSANLIK VİCDANINI YARALAMIŞTIR'

Şahin, "Ayakta alkışlanan soykırım suçudur, ayakta alkışlanan insanlık suçudur, bir zulmün kendisidir ve Amerika yine bu tutumuyla insanlık vicdanını yaralamıştır, yok saymıştır. Bu utancı Gelecek-Saadet Grubu olarak kınadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Netanyahu'nun Gazze'de 40 bin masum insanın katili olduğunu ve bu alkışlamanın insanlık suçunun ve soykırımın alkışlanması anlamına geldiğini söyleyen Şahin, bu durumun Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye olarak herkese daha büyük bir sorumluluk yüklediğini belirtti.

Şahin'in konuşması, TBMM'de geniş yankı buldu ve birçok milletvekilinin desteğini aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN