Film değil gerçek! Altın kartal dehşeti: Kız çocuğuna saldırdı

Film değil gerçek! Altın kartal dehşeti: Kız çocuğuna saldırdı

Gördüklerinizin yalnızca bir filmde olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Altın kartal kız çocuğuna saldırdığı görenler hayrete düştü. Bu olaydan sonra kimse çocuğunu yalnız bırakmak istemeyecek. Ne hırsız ne de kapkaççı… Bu kez bir kartal çocuğu kaçıracaktı.

HİLAL NAS

Yalnızca dizilerde ve filmlerde gördüğümüz o olay bu kez gerçeğe döndü. Sivri pencereleri ile kız çocuğuna saldırdı kimse olmasa az daha kaçıracaktı. Herkesi hayrete düşüren bu olay Norveç’in güneyinde yaşandı. Küçük çocuk da yaralar oluşurken ülke gündemi de Kartal saldırılarıyla sarsılıyor. İşte tüm detaylar…

Norveç'in güneyinde, son beş gün içinde yaşanan altın kartal saldırıları, özellikle bir olayla ülke gündemini sarstı. Sivri pençeleriyle 20 aylık bir kız çocuğuna saldıran altın kartal, çocuğa derin yaralar açtı ve dikiş atılmasına neden oldu. Çocuğun etrafında insanlar olmasaydı kartalın kapıp götüreceği öğrenildi. Aynı bölgede daha önce de üç kişinin kartal tarafından saldırıya uğradığı bildirildi. Uzmanlara göre, bu saldırılar bir davranış bozukluğu sergileyen genç bir dişi kartal tarafından gerçekleştirilmiş olabilir.

KARTAL ÜÇ KEZ SALDIRDI

AFP'nin haberine göre olay, Norveç’in Orkland adlı küçük bir kasabasında gerçekleşti. Kız çocuğu çiftlikte dışarıda oynarken, kartal aniden gökyüzünden inerek çocuğu pençeleriyle kavradı. Çocuğun annesi ve bir komşusu, kartalı çocuktan uzaklaştırmayı başardı ancak kartal birkaç kez geri döndü. Son saldırısında komşu, kartalı bir tahta parçasıyla öldürdü.

altin-kartal-saldirisi.jpg

Çocuğun babası, yerel medya kanalı NRK'ya yaptığı açıklamada, kızının başının arkasına birkaç dikiş atıldığını ve yüzünde derin pençe izleri olduğunu söyledi. Neyse ki, kız çocuğu ve annesi şu an iyi durumda.

UZMANLAR SALDIRININ NEDENİNİ ARAŞTIRIYOR

BirdLife Norge adlı organizasyonun uzmanı Alv Ottar Folkestad, bu saldırıların normal olmadığını belirterek, "Bu saldırılar muhtemelen bu yıl doğmuş genç bir dişi kartal tarafından gerçekleştirildi. Tüy desenleri sayesinde bu kartalın aynı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Altın kartallar genellikle küçük hayvanlar, tilki ve koyunlarla beslenir. Ancak uzmanlar, kartalın bu sefer insanları hedef almasının arkasında bir davranış bozukluğu olabileceğini düşünüyor.

Kartal Dağdan İnen Köylüyü Kapıp Kaçtı - Dailymotion Video

NORVEÇ'TE KARTAL SALDIRILARI ARTIYOR

Bu son olayla birlikte Norveç'te dört farklı kartal saldırısı rapor edildi. Saldırılardan birinde Mariann Myrvang adlı bir kadın, büyük ve ağır bir şeyin omuzlarına indiğini hissettiğini ve ardından kartalın derin pençe izleri bıraktığını belirtti. Myrvang, hastanede tedavi gördükten sonra penisinlin ve tetanos aşısı oldu.

ALTIN KARTALLARIN ÖZELLİKLERİ

Altın kartallar, Norveç'in en büyük ikinci yırtıcı kuşu olup, kanat açıklıkları yaklaşık 2 metreye ulaşabilir ve 11 kiloya kadar çıkabilirler. Bu güçlü yırtıcıların insanlara saldırması nadir görülen bir durum olsa da, son olaylar uzmanların dikkatini çekmiş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN