Emekliye öyle bir indirim geldi ki! Ne toplu taşıma ne fatura: Emekliler deliye dönecek

Emekliye öyle bir indirim geldi ki! Ne toplu taşıma ne fatura: Emekliler deliye dönecek

Emeklilere öyle bir indirim geldi ki duyan şaştı kaldı. Emekli maaşıyla kıt kanaat geçinmeye çalışan emekliler bu sefer ne toplu taşıma ne de fatura indirimiyle karşı karşıya. Bakın emeklilere hangi alanda yeni indirim geldi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) arasında imzalanan yeni protokol ile emeklilere sinema salonlarında büyük bir fırsat sunuluyor. Emekliler, emekli kimlik kartlarını göstererek, SİSAY üyesi sinema salonlarından tüm seanslarda yüzde 30 indirimli bilet alabilecekler.

emekliye-sinema-indirimi-1.jpg

EMEKLİLER YILI KAPSAMINDA YENİ ADIM

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu indirim uygulaması Emekliler Yılı kapsamında hayata geçirildi. Protokol ile emeklilerin sosyal hayata daha aktif katılımını teşvik etmeyi ve kültürel etkinliklerden daha fazla faydalanmalarını sağlamayı hedefleniyor. Bakanlık, emeklilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürecek ve bu tür iş birlikleri ile emeklilerin hayatına değer katmayı amaçlıyor.

Bakanlığın açıklamasına göre, yeni düzenleme ile emekliler, sinema keyfini daha uygun fiyatlarla yaşama fırsatına sahip olacak. Sinema salonlarında geçerli olan indirim, emeklilere kültürel etkinliklere erişim konusunda önemli bir kolaylık sağlayacak. SİSAY üyesi sinema salonları, bu uygulama sayesinde emeklilerin kültürel hayatlarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

EMEKLİYİ KIZDIRACAK İNDİRİM

Temmuz zammında emekliler beklediklerini zamları alamazken, milyonlarca emeklinin en düşük emekli aylığı 10.000 TL oldu. Bu maaşla kıt kanaat geçinen emekli, market alışverişini dahi gönlünce yapamazken sinema indirimi gelmesi emekliyi kızdıracak gibi duruyor. Öyle ki birçok kişi sinema indiriminden önce emekliler için yeni iyileştirmeler yapılması gerektiği görüşünde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN