Elektronik sigara yüzünde bomba gibi patladı: Ölümden döndü

Elektronik sigara yüzünde bomba gibi patladı: Ölümden döndü

Sivas’ta otobüs beklerken elektronik sigara kullanmak isteyen 17 yaşındaki Buğra Türkseven'in yüzünde cihaz bomba gibi patladı. Yüzünde ve ellerinde 1. ve 2. derece yanıklar olan Türkseven tedavi altına alındı. Türkseven yaşadıklarını, "Söndürmeye çalıştığımız zaman da söndüremedik. Daha da çoğalıyor, daha da derinleşiyor. Elektronik sigarayı kimseye önermiyorum. Kimse kullanmasın, kimse de içmesin" sözleriyle anlattı.

Sivas'ın Küçükminare Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki otobüs durağında meydana gelen olayda, Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine gitmek için otobüs bekleyen 17 yaşındaki Buğra Türkseven, yanında bulunan elektronik sigarayı kullanmak istedi.

ELEKTRONİK SİGARA YÜZÜNDE PATLADI

Elektronik sigara aniden bomba gibi elinde patladı. Çevredeki vatandaşların hızlı müdahalesiyle alev alan elektronik sigara söndürüldü ve genç, hemen hastaneye kaldırıldı.

9776228.jpg

'1. VE 2. DERECE YANIKLAR VAR'

Numune Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Gündüz Akgöl, Buğra Türkseven’in yüzünde ve vücudunda yanıklarla acil servise başvurduğunu belirtti. Dr. Akgöl, "Hastamız, elektronik sigarayı iki eliyle tutup ağzına götürdüğü sırada cihaz patladı. Acil serviste ilk müdahalesi yapıldıktan sonra yanık ünitesine aldık. Yüz bölgesinde 1. derece, ellerinde ise 2. derece yanıklar var. Tedavisinin üçüncü günündeyiz ve genel durumu iyi." dedi.

9776227.jpg

'CİDDİ YARALANMALARA YOL AÇABİLİYOR'

Elektronik sigaranın yaygın kullanımıyla ilgili uyarılarda bulunan Dr. Akgöl, "İnsanlarımız maalesef bunun zararlı olmadığını düşünüyor. Ancak içindeki kimyasal maddelerin ilerleyen dönemde ne gibi sorunlara yol açacağını bilmiyoruz. Elektronik sigara, pildeki ısınmayla patlama riski taşıyor. Özellikle yüz bölgesine yakın tutulduğunda ciddi yaralanmalara yol açabiliyor. Amerika'da bir hasta bu yüzden hayatını kaybetti, Konya'da ise bir hasta görme kaybı yaşadı. Allah'a şükür bizim hastamızda öyle bir durum olmadı. Tüm vatandaşlarımıza tavsiyemiz, bu tür durumları akılarının bir ucunda tutsunlar, bu elektronik sigarayı hiç kullanmasınlar." şeklinde konuştu.

9776229.jpg

'SÖNDÜRÜRKEN DAHA DA ÇOĞALDI'

Olayın mağduru Buğra Türkseven, yaşadığı korkunç anları, "Sigarayı ağzıma götürdüğüm anda elimde patladı, kolumu yaktı ve yüzümde yanıklara neden oldu. Söndürmeye çalıştığımız zaman da söndüremedik. Daha da çoğalıyor, daha da derinleşiyor. Elektronik sigarayı kimseye önermiyorum. Kimse kullanmasın, kimse de içmesin." sözleriyle anlattı.

9776226.jpg

Buğra'nın babaannesi Semiha Türkseven ise torununun yaşadığı duruma isyan ederek, "Çocuğum iki gözünü kaybetseydi ne olacaktı? Bu sigaralar yasaklansın, toplatılsın. Bunun gibi daha niceleri olacak." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN