Elektrikli aracı olanlar müjde! O şart kaldırıldı: En büyük sorunlardan biri tarih oluyor

Elektrikli aracı olanlar müjde! O şart kaldırıldı: En büyük sorunlardan biri tarih oluyor

Elektrikli otomobile sahip olanlara müjde verildi! Artık o şart kaldırıldı: En büyük sorunlardan biri tarihin tozlu raflarına kalkıyor! İşte ayrıntılar...

Dün hibrit araçlara yönelik ÖTV indirimi kararı alınırken, sektör temsilcileri bu indirimin başlangıçta sınırlı modeller için geçerli olacağını, ancak zamanla daha fazla modelin bu indirime dahil edileceğini belirtti.

Uzmanlar, Türkiye'de tam elektrikli otomobillerin pazar payının hızla arttığını, ancak evde veya işyerinde şarj imkanlarının kısıtlı olmasının büyük bir engel oluşturduğunu vurguladı. Bu durumun, tam elektrikli otomobillere geçiş sürecini geciktirdiği ifade edilirken, konuyla ilgili önemli bir karara imza atıldı.

ŞARJ İSTASYON KURULUMUNDA YENİ KARAR

Her daireye bir otopark! Yeni dönem başlıyor - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yayınladığı resmi kararla bu sorunu kökten çözmeyi hedefledi. Özellikle apartman ve site gibi ortak yaşam alanlarında şarj istasyonu kurulumu konusu zaman zaman anlaşmazlıklara neden oluyordu. Ancak, alınan yeni karar sayesinde elektrikli araç sahipleri, şarj istasyonu kurulumu için uzun ve karmaşık bürokratik süreçlerle uğraşmak zorunda kalmayacak.

ŞARJ İSTASYONU KURULUMUNDA YENİ DÜZENLEMELER

Bakan Kurum: Son aşamaya gelindi, LPG'li araçlar kapalı otoparkları kullanabilecek - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bakanlık açıklamasında, şarj istasyonlarının ruhsat gerektiren bir yapı niteliğinde olmadığını vurguladı. Ayrıca, şarj istasyonu kurulumunda 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19. maddesinde yer alan maliklerin beşte dördünün rızasının aranmasına gerek olmadığı belirtildi. Aynı kanunun 42. maddesine atıfta bulunan Bakanlık, şarj istasyonu kurulumu için çoğunluğun kararının yeterli olacağını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN