Dünyaca ünlü giyim markası iflas bayrağını salladı! 92 mağazaya kepenk vuruldu

Dünyaca ünlü giyim markası iflas bayrağını salladı! 92 mağazaya kepenk vuruldu

Küresel ekonomik kriz dünya genelinde etkisini sürdürürken iflas haberleri artarak devam ediyor. Bu sefer ünlü bir giyim devi iflas etti.

Dünya çapındaki ekonomik kriz durdurulamaz bir hale geldi. Koronavirüs pandemisiyle başlayan iflaslar, her geçen gün artarak devam ediyor.

Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte birçok şirket iflas etmiş ve küresel ölçekte endişe yarattı.

img-1479.png

Bu kez ünlü bir giyim devi iflas kararı aldı. Bu gelişme milyonlarca Türk vatandaşını yakından etkilemekte.

Artı49’da yer alan habere göre, Almanya’da iflas dalgası durmak bilmiyor. Market ve mağaza zincirleri, restoranlar, giyim markaları… Ardı ardına gelen iflas açıklamalarına bir yenisi daha eklendi.

Ülkede faaliyet gösteren mağaza zinciri Galeria Karstadt Kaufhof, bugün mahkemeye iflas başvurusunda bulundu. Şirket yetkilileri, Signa Group’a bağlı mağaza zincirinin, holdingin mali sorunları nedeniyle zarar gördüğünü belirtti.

Galeria CEO’su Olivier van den Bossche, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Galeria’nın operasyonel başarısı, eski sahiplik yapısının çerçeve koşulları tarafından sınırlanmıştır. Bugün, özgürleştirici bir darbe olarak görüyoruz. Signa Group’un iflasları, Galeria’ya büyük zarar vermektedir, mevcut işleri engellemekte ve yüksek kira ve maliyetler nedeniyle gelecekteki gelişim fırsatlarını ciddi şekilde sınırlamaktadır…”

Aynı zamanda zincirin ciddi bir borç yükü olduğu vurgulanırken, GKK’nın kısa bir süre içinde 3. kez iflas ettiği ve yeni sahipler arandığı belirtilmiştir. Borçların nasıl ödeneceği konusunda belirsizlik devam etmekte.

Ayrıca mağaza zincirinin 15 binden fazla çalışanı olduğu ve iflas durumunda şubelerin kapanmasıyla hepsinin işsiz kalabileceği belirtilmektedir. Galeria’nın toplamda 92 büyük mağazası bulunduğu bilinmekte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN