DEM Partili vekiller İçişleri Bakanlığı'na yürüdü

DEM Partili vekiller İçişleri Bakanlığı'na yürüdü

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sezai Temelli ve milletvekilleri, TBMM basın kapısı önünde açıklama yaptı. Ardından DEM Partili milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı'na yürüdü ve bakanlık yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sezai Temelli ve milletvekilleri, TBMM basın kapısı önünde düzenledikleri basın toplantısının ardından İçişleri Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Koçyiğit, İçişleri Bakanı’nın kolluk şiddetini derhal sonlandırması gerektiğini vurguladı.

“KAYYIM REJİMİNE KARŞI ÇOK SÖZ KURDUK”

Basın toplantısında konuşan Koçyiğit, hükümetin kayyım politikalarını sert bir dille eleştirdi. 31 Mart seçimlerinin ardından hükümetin yeni bir dönem vaadinde bulunduğunu hatırlatan Koçyiğit, "Seçmenin verdiği mesajları aldığını belirttiler. Ama seçmenin verdiği hiçbir mesajı almamışlar. Aksine yine ve yeniden topluma karşı, halka karşı, sandık iradesine karşı, demokrasiye karşı saldırı başlatmış durumdalar," dedi. Koçyiğit, Hakkari’de başlatılan bu saldırıların tüm ülkeye yayılabileceğini belirterek, hukuksuzluklara karşı tüm Türkiye’nin birlikte durması gerektiğini söyledi.

HAKKARİ’DEKİ SİYASİ GASP VE DEMOKRATİK TEPKİLER

Koçyiğit, Hakkari’de yapılan hukuksuzluğun halk iradesine yönelik bir darbe olduğunu belirterek, "Pazartesi gününden beri Hakkari başta olmak üzere Türkiye halkları ayakta. Bu siyasi gaspa karşı demokratik tepkilerini ortaya koymaya çalışıyorlar," diye konuştu. TBMM’de 15 milletvekilinin 150 AKP’li vekil tarafından linç edilmek istendiğini dile getiren Koçyiğit, "Şurada gördüğünüz dövizlerimizi AKP'li vekiller yırtıp yere atacak kadar uzak bir anlayışla karşı karşıyayız," dedi. İçişleri Bakanı’na seslenen Koçyiğit, kolluk şiddetinin derhal son bulmasını talep etti.

“BİRLİKTE DEMOKRASİYİ SAVUNURSAK BİRLİKTE KAZANABİLİRİZ”

DEM Parti olarak demokrasiye sahip çıkmanın önemine dikkat çeken Koçyiğit, "Bu hukuksuzluğa karşı özellikle de Türkiye’nin dört bir yanında herkesin karşı durması gerekiyor. Birlikte demokrasiyi savunursak birlikte kazanabiliriz," ifadelerini kullandı. Koçyiğit, İçişleri Bakanlığı’nın kumpas ve suçlamalarının dava dosyasında yer almadığını da vurguladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA YÜRÜYÜŞ

Basın toplantısının ardından DEM Partililer, "Kayyum darbedir, darbeye hayır" ve "Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz" dövizleri taşıyarak İçişleri Bakanlığı’na yürüyüşe geçti. Bakanlık önüne gelen grup, yetkililerle görüşme gerçekleştirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN