Belediye çiçek serasında yoğunluk arttı

Belediye çiçek serasında yoğunluk arttı

Giresun Belediyesi, şehirdeki yeşil alanların daha da güzelleştirilmesi için önemli bir adım atarak çiçek serasında tüpleme çalışmalarına başladı.

Yapılan tüpleme çalışmalarıyla birlikte daha fazla çeşitlilik ve kalitede çiçek üretilmesi hedeflenirken, toprakla buluşturulan çiçeklerin maliyetinin düşmesi ve yerel kaynakların değerlendirilmesi sağlanacak.

Birbirinden güzel mevsimlik çiçekler serada yetiştikten sonra şehrin dört bir yanındaki park, bahçe ve yeşil alanlarda toprakla buluşturuluyor.

Şehrin her köşesini çiçeklerle süslemeyi planlayan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç duyduğu fidan, çiçek ve süs bitkilerini Aksu’da bulunan belediye serasında yetiştiriyor.

Dışarıdan hizmet alımının durdurulmasıyla birlikte maliyet en aza indirilerek belediye bütçesine de önemli oranda katkı sağlanmış oluyor.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Kendi çiçeğimizi kendimiz üreterek hem ekonomik bir kazanç elde ediyoruz hem de şehrimizin yeşil alanlarını zenginleştiriyoruz. Amacımız, Giresun’un güzelliğine güzellik katmak” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN