Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni genel sekreteri tecrübeli isim Doç. Dr. Ergül Halisçelik oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni genel sekreteri tecrübeli isim Doç. Dr. Ergül Halisçelik oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde uzun süredir boş duran Genel Sekreterlik kadrosuna, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik atandı. Bu atama, belediyedeki bürokrat atamalarının tamamlanmasını sağladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde uzun süredir boş duran Genel Sekreterlik kadrosuna, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik atandı. Bu atama, belediyedeki bürokrat atamalarının tamamlanmasını sağladı.

Genel Sekreterlik görevine Doç. Dr. Ergül Halisçelik'in atanması Bursa kamuoyu tarafından olumlu karşılandı. Nisan ayından beri boş olan pozisyona atanan Halisçelik, Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden ayrıldı. Bu atama ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki bürokrat atamaları tamamlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik pozisyonunun kimin dolduracağı merak konusuydu. Nisan ayından bu yana boş duran bu önemli göreve, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik atandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tercihini Halisçelik'ten yana kullanarak, birlikte çalışacağı ismi belirledi.

DOÇ. DR. ERGÜL HALİSÇELİK KİMDİR?

Doç. Dr. Ergül Halisçelik, 1973 yılında Adana'da doğdu. Adana Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu ve Karşıyaka (Atatürk) Lisesi'ni tamamladıktan sonra, 1996 yılında Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat (İngilizce) Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, aynı üniversitede Ekonomi Yüksek Lisansı eğitimine devam etti ve Ekonomi Politikası Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev aldı.

Kariyerine 1997 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda başlayan Halisçelik, burada Stajyer Hazine Kontrolörlüğü sınavını kazanarak Hazine Kontrolörleri Kurulu'nda göreve başladı. 2001 yılında Hazine Kontrolörü, 2008 yılında ise Hazine Başkontrolörü olarak atandı.

Doç. Dr. Ergül Halisçelik, ulusal ve uluslararası birçok eğitim ve sertifika programına katıldı. Özellikle iç denetim, Avrupa Birliği düzenlemeleri, risk yönetimi ve uluslararası fon sağlayıcı kuruluşlar (EU, IMF, UN ve Dünya Bankası) gibi alanlarda uzmanlık kazandı. 2005-2007 yılları arasında Carnegie Mellon University Heinz College’den Kamu Politikası ve Yönetimi Yüksek Lisansı (MSPPM) derecesi aldı. 2008 yılında Çukurova Üniversitesi'nde Ekonomi Yüksek Lisansı (MSE) derecesiyle mezun oldu.

Akademik kariyerine de önem veren Halisçelik, Çukurova, Hacettepe, Başkent ve TED Üniversiteleri'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler verdi. Ayrıca Carnegie Mellon University Heinz College’de misafir eğitmen olarak görev yaptı. Yayınladığı birçok makale ve kitap, akademik camiada geniş yankı uyandırdı.

Yönetimde karar alma sürecinde faydalanılabilecek ekonometri, istatistik ve çok kriterli sayısal karar modelleri ve programları kullanabilen Halisçelik, Türkiye çapında kamu kurum ve kuruluşlarına iç denetim eğitimleri de verdi.

2019 yılından bu yana Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan Doç. Dr. Ergül Halisçelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki yeni görevine başladı. Uluslararası alanda çeşitli konularda yayınlanmış çalışmaları ve makaleleri bulunan Halisçelik, aynı zamanda birçok önemli sivil toplum kuruluşunda da aktif olarak görev yapmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN