Bu liste Türkleri kızdırır! Yunanistan'ın cacığı Türk cacığını solladı: İşte en iyi salatalıklı yemekler

Bu liste Türkleri kızdırır! Yunanistan'ın cacığı Türk cacığını solladı: İşte en iyi salatalıklı yemekler

Bu liste özellikle Türkleri kızdıracak! Yunanistan'ın cacığı, Türk cacığını solladı! İşte TasteAtlas'a göre dünyanın en iyi salatalıklı yemekler listesi...

TasteAtlas tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyanın çeşitli bölgelerinden en iyi salatalıklı yemekler belirlendi. Listede yer alan bazı öne çıkan lezzetler arasında ise Yunan cacığı, Türk cacığını geçti.

DÜNYANIN EN İYİ SALATALIKLI YEMEKLERİ

Cacık nasıl yapılır, kaç kaloridir? Cacık besin değerleri nelerdir? - Sağlık Haberleri - Spor

  1. Smacked cucumber (Pai huang gua) - Çin Çin mutfağının geleneksel bir atıştırmalığı olan bu yemek, salatalık, sarımsak, susam yağı, siyah sirke ve soya sosuyla hazırlanıyor. Salatalık özel bir teknikle parçalanarak servis ediliyor.

  2. Tzatziki (Cacıki / Yunan Usulü Cacık) - Yunanistan Yoğurt, salatalık, sarımsak ve çeşitli baharatlarla yapılan Yunan lezzeti tzatziki, genellikle et yemeklerinin yanında sos veya meze olarak servis ediliyor.

  3. Aguachile - Meksika Meksika'nın Sinaloa eyaletinden gelen bu yemekte, taze çiğ karides, salatalık, kırmızı soğan, limon suyu ve toz biber bulunuyor. Aguachile, Meksika ceviche tarzında hazırlanıyor.

    Mizeria

  4. Mizeria - Polonya Polonya mutfağının serinletici salatalarından biri olan mizeria, ince dilimlenmiş salatalıkların krema veya yoğurtla karıştırılmasıyla yapılıyor. Taze doğranmış dereotu da bu lezzetin vazgeçilmez malzemelerinden biri.

  5. Cacık - Türkiye Güneydoğu Avrupa ve Orta Doğu mutfağında yaygın olarak bulunan cacık, süzme veya sulandırılmış yoğurdun içine ince doğranmış salatalık ve sarımsak eklenerek yapılan bir sos. Limon suyu, zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla tatlandırılıyor.

  6. Sunomono - Japonya Japon mutfağının popüler salatalık salatası sunomono, sirke ve soya sosuyla tatlandırılarak hazırlanıyor. İnce dilimlenmiş salatalıkların yanı sıra deniz ürünleri veya deniz yosunu da içerebilir.

  7. Tarator - Bulgaristan Soğuk bir Bulgar çorbası olan tarator, yoğurt, salatalık, sarımsak, dereotu ve cevizden yapılıyor. Kuzey Makedonya'da farklı çeşitleri bulunsa da, temel malzemeler genellikle sabit kalıyor.

  8. Salatalık Salatası (Agurksalat) - Norveç Norveç'e özgü bu serinletici salata, dilimlenmiş salatalık, su, şeker, tuz ve diğer baharatlarla yapılarak özellikle yaz aylarında tercih ediliyor.

    Havuç tarator tarifi: Havuç tarator nasıl yapılır?

  9. Snezhanka (Kar Beyaz Salatası) - Bulgaristan Beyaz yoğurt, salatalık, sarımsak ve dereotu gibi malzemelerle yapılan snezhanka, kalın bir kıvama getirilerek servis edilen bir Bulgar salatasıdır.

  10. Mast o khiar - İran Yoğurt ve doğranmış salatalıkla yapılan basit ve canlandırıcı bir İran sosu olan mast o khiar, çeşitli baharatlarla tatlandırılarak sunuluyor.

Listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN