Bakanlık duyurdu: Tüm etkinliklere ara verildi! O tarihe kadar kapalı olacak!

Bakanlık duyurdu: Tüm etkinliklere ara verildi! O tarihe kadar kapalı olacak!

Tiyatroya ya da etkinliğe gidecek vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Türkiye genelinde geçerli. O tarihler arasında hiçbir etkinlik yapılmayacak. Bakanlık açıkladı o tarihte yapılacak. İşte tüm detaylar…

İsrail'in Filistin'deki hastaneyi bombalamasının ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas kararı alındı. Gazze'de masum sivillere yönelik yapılan saldırı tüm dünyada büyük Yankı uyandırdı. 3 günlük milli yas ilan edilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama gecikmedi. O tarihlerde yapılan etkinlikler iptal edildi. İşte tüm detaylar…

TİYATRO ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı yapılacak etkinliklere ara verildiğini duyurdu. Yaz sürecindeki oyunların iptal edildiği belirtilirken Devlet Tiyatroları ve devlet opera Balesi ile güzel sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından planlanan etkinliklerin durdurulduğu açıklandı.

tiyatro-1.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada "İsrail'in Gazze'deki hastanede bulunan sivillere yönelik düzenlediği saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilecek 3 günlük Ulusal Yas süresince, Bakanlığımıza bağlı Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzce planlanan etkinliklerimiz durdurulmuştur" ifadelerine yer verdi.

TİYATRO OYUNLARI NE ZAMAN OYNANACAK?

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü İsrail tarafından Gazze'de Sivil halkın bulunduğu hastaneye yapılan saldırı sonucunda Filistinlilerin hayatını kaybetmesi ile birlikte 3 günlük milli yas sürecinin başladığını açıkladı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 18-20 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan bütün temsillerin iptal edildiği vurgulandı.

devlet-tiyatrolari.jpg

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü de milli yas ilanı ile birlikte yapılacak etkinliklerin ertelendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada 3 gün boyunca milli yas ilan edildiğine değinen Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yapılan tüm etkinliklerin durdurulduğunu söyledi. 19 Ekim akşamında yapılması planlanan Kayseri Devlet Tiyatrosu açılış töreninin de 26 Ekim tarihine ertelendiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN